Nieuws

Zeldzame Pokémon onvindbaar voor Pokémon Go-cheaters

Niantic neemt cheaters op de korrel

Geschreven door Gijs Scheltens op
Pokémon Go-cheaters kunnen alleen nog maar de meest voorkomende Pokémon zien, zeldzamere Pokémon zijn onvindbaar. Dat laten verscheidene spelers weten.

Op Reddit is een gecrowdsourcete lijst te vinden met Pokémon die niet zichtbaar zijn voor geraakte accounts. Hieronder vallen bijvoorbeeld Aerodactyl, Lapras, Porygon en alle ge-evolueerde Pokémon.

Het lijkt erop dat ontwikkelaar Niantic een offensief tegen cheaters heeft gelanceerd. De Pokémon Go-ontwikkelaar heeft het al langer gemunt op spelers die bots, tools en andere hulpmiddelen gebruiken om zeldzamere Pokémon op te sporen.

Valsspelen

Het is niet helemaal duidelijk welke spelers precies als valsspeler worden gemarkeerd, bovendien lijken niet alle cheaters geraakt te zijn door de vermeende nieuwe maatregel. Mogelijk maakt Niantic gebruik van "machine learning" om valsspelers op te sporen, schrijft Ars Technica.

Sommige Pokémon Go-spelers gebruiken externe programma's om sneller voortgang te boeken in de mobiele game. Zo zijn er manieren om te teleporteren naar locaties met gewilde Pokémon. In 2016 blokkeerde Niantic al telefoons met een jailbreak of root.

Bron: Ars Technica

Dit artikel delen:

Lees meer

Switch-versie FIFA toch niet hetzelfde als FIFA 18 Vr Vrijdag: Het vr-gevoel
0

Reacties op: Zeldzame Pokémon onvindbaar voor Pokémon Go-cheaters

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.