'Zelda: Breath of the Wild gaat lancering Switch niet halen' | Gamer.nl

'Zelda: Breath of the Wild gaat lancering Switch niet halen' | Gamer.nl

The Legend of Zelda: Breath of the Wild zou volgens nieuwe geruchten niet op tijd klaar zijn voor de lancering van Nintendo's nieuwe console, de Switch, in maart 2017.

Hoewel Nintendo nooit heeft aangekondigd dat Breath of the Wild op de lancering van de Switch zou verschijnen, gingen veel gamers daar wel van uit. Volgens industrie-insider Emily Rogers, die eerder ook verschillende aspecten rondom de Switch correct lekte voordat de console werd onthuld, zullen veel van die gamers teleurgesteld worden.


Volgens Rogers is Nintendo op dit moment bezig met het lokaliseren van de game voor de westerse markt. Dit zou echter meer werk kosten dan op voorhand verwacht. Dit proces zou niet op schema lopen omdat Breath of the Wild "een erg ambitieuze game is, mi chien zelfs wel te ambitieus".

Pas tegen het einde van het jaar zou de lokalisatie klaar zijn, waarna de game vier tot zes maanden getest moet worden. Rogers verwacht dan ook dat de game pas in de zomer van 2017 uitkomt. Aangezien Nintendo vaak grote games voor het najaar bewaard, is het mogelijk dat de game vervolgens wordt uitgesteld tot het najaar van 2017.

Nintendo heeft nog niets bevestigd. Het enige dat het bedrijf al eerder heeft aangegeven, is dat Breath of the Wild ergens in 2017 verschijnt. In januari 2017 onthult Nintendo meer details over de games die op Switch verschijnen. Mogelijk wordt dan meer duidelijkheid gegeven.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou