Op 30 Maart 2001 zal op de Tokyo Game Show de Xbox officieel aangekondigd worden, met speelbare games en alle andere poespas. Volgens Gamers.com zal Bill Gates op diezelfde dag bekend maken dat de Xbox op de markt komt met een Dreamcast chipset, zodat Microsoft's 128bit console ook Dreamcast games af kan spelen. Op Gamers.com staat nu een artikel met allerlei speculaties over Microsoft en Sega. De meeste speculaties lijken echt op de waarheid berust. Een aantal dagen geleden postte de internationale editor van onze Amerikaanse naamgenoot het volgende artikel:

There are few more hints that point to this direction, such as an article in Famitsu that says "an incredibly huge developer is going to support Xbox" and that "titles will be announced at the Tokyo Game Show beginning on March 31." At this point, the only huge software developers remaining that have not announced support of Microsoft's console are Square and Sega. Naast deze speculatie had Gamers.com ook nog een quote over het feit dat Bill Gates in Januari te kennen heeft gegeven dat er nog een bepaalde chip in de Xbox moest komen. Misschien is dit dan de chipset van de Dreamcast, waarmee men nu druk bezig is.

En waarom blijft Sega nu doorgaan met verschrikkelijk veel Dreamcast games maken? De Dreamcast zal immers langzamerhand afsterven terwijl de games gewoon in volle vaart doorgaan. De NYTimes had het artikel over Sega en Nintendo fout, hoogstwaarschijnlijk was het Microsoft waarmee Sega aan het onderhandelen was.

Verder zijn we te weten gekomen dat er een Virtua Fighter game op de Xbox komt. Deze game zal echter niet via de Dreamcast te spelen zijn en gewoon helemaal geprogrammeerd voor de Xbox. Het volledige artikel van Virtua Fighter is hier te vinden.