De PlayStation 3 is nu al een tijdje uit in Amerika en Japan, en zal op 23 maart ook bij ons in de winkelschappen liggen. De prijs van het apparaat, de versie met een harde schijf van 60 GigaByte, zal € 599 bedragen. Nu is die prijs al tijden lang een punt van hevige discussie, aangezien de concurrentie spelcomputers verkoopt die minder kosten. De PS3 is dan wel voorzien van een BluRay-speler, een Cell-processor en een harde schijf van 60 GigaByte, maar toch vormt de prijs het grote struikelblok voor veel consumenten om het apparaat aan te schaffen.

In tegenstelling tot eerdere uitlatingen ("Mensen kopen de PS3 toch wel", "Je krijgt waar voor je geld") lijkt Sony nu zelf ook door te hebben dat het prijskaartje dat aan de PlayStation 3 hangt een hinderblok vormt voor grote verkoopcijfers. Hoewel Sony, in tegenstelling tot de concurrentie, op elke verkochte PlayStation 3 verlies maakt, denkt het bedrijf nu toch aan een prijsverlaging.

Vice-president van Takao Yuhura van Sony verklaarde dat een prijsverlaging behoort tot de strategieën die het bedrijf in overweging neemt. Yuhura benadrukt dat er nog niets zeker is. In ieder geval is Sony bezig met een strategie voor het volgende fiscale jaar, dat eindigt in maart 2008. Als de prijsverlaging tot deze strategie behoort, dan hebben we dus een prijsverlaging vóór maart 2008. Maar niets is dus zeker.