Nieuws
Sonic Origins

Yuji Naka bevestigt dat Sonic 3-muziek door Michael Jackson is geschreven

Een volhardend gerucht is eindelijk bevestigd

Geschreven door Michel Musters op
Sonic-bedenker Yuji Naka heeft een langlopend gerucht onder Sonic-fans bevestigd: Michael Jackson heeft een aantal nummers uit de Sonic the Hedgehog 3-soundtrack geschreven.

Er gaan al vele jaren geruchten dat wijlen Jackson een aantal nummers in Sonic 3 had gecomponeerd, al is dat nooit via credits in de game of door Sega bevestigd. Wel heeft Jacksons zakenpartner Brad Buxer in het verleden geclaimd dat dit zo is. Sega zou op het laatste moment hebben afgezien van de samenwerking, maar de muziek zou volgens geruchten toch in de game zitten.

Het gerucht begon onlangs weer aan tractie te winnen toen werd aangekondigd dat er een aangepaste soundtrack voor Sonic 3 in de vandaag uitgekomen collectie Sonic Origins zit. 

Naka, de bedenker van Sonic, plaatste vandaag een tweet waarin hij geschokt reageert op het feit dat de soundtrack van Sonic 3 in Sonic Origins is veranderd. "Ook al gebruikt Sega Official wel de Michael Jackson-muziek." Daarmee bevestigt Naka dat er inderdaad nummers van Jackson in de oorspronkelijke versie van de game zitten. 

Naka plaatste vervolgens nog een tweet, met daarin een luchtfoto van Jacksons vroegere woongebied waar de ontwikkelaar met helikopter naartoe is gereisd.

Sonic Origins is nu verkrijgbaar op pc en consoles. De collectie bevat de Mega Drive-games Sonic the Hedgehog, Sonic the Hedgehog 2, Sonic 3 & Knuckles en Sonic CD. De spellen zijn geheel overgezet, zodat ze ook in breedbeeld gespeeld kunnen worden.

Dit artikel delen:

Lees meer

No Man's Sky komt op 7 oktober naar Nintendo Switch Aspyr geeft tijdelijke oplossing voor Star Wars Kotor 2-bug op Switch
0

Reacties op: Yuji Naka bevestigt dat Sonic 3-muziek door Michael Jackson is geschreven

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.