Nieuws
supmatto

Kanaal van Borderlands 3-Youtuber verdwijnt

SupMatto’s YouTube kanaal verdwijnt na problemen met Take-Two

Geschreven door Dagmar De Groot op
Het Youtube-kanaal van Borderlands 3 Youtuber SupMatto is plotsklaps verdwenen. Ook zijn Twitter-account is weg. Dit gebeurde tijdens het onderzoek geleid door Take-Two met betrekking tot de Borderlands 3-lekken. Of het een met het ander te maken heeft, is niet bekend.

SupMatto is een Borderlands 3-Youtuber met meer dan 140.000 abonnees die al jaren video’s maakt over de Borderlands-franchise. Hij houdt zich bezig met nieuws, mythes, easter eggs, guides en speculaties over Borderlands 3. In de afgelopen twee jaar is zijn Youtube-kanaal flink toegenomen, hoogstwaarschijnlijk voornamelijk door zijn video’s over Borderland-lekken.

Er wordt gespeculeerd dat hij wellicht een contact had binnen Gearbox Software die hem deze informatie geeft, maar veel van de lekken die hij in zijn video’s beschrijft, zijn ook op andere plekken te vinden. Die video's zijn inmiddels niet meer op zijn kanaal te vinden.

borderlands

In een recente video, die nu niet meer beschikbaar is door het verdwijnen van het kanaal, vertelt SupMatto hoe twee privédetectives naar zijn huis kwamen om hem te ondervragen over de lekken die hij gepubliceerd had via YouTube en Twitch. In de video zegt hij het volgende; “Ik heb niet het gevoel dat ik iets te verbergen heb. Ze hebben mij ondervraagd over verschillende dingen gerelateerd tot mijn kanaal en een bepaalde livestream die ik heb gedaan. Ze vertelden mij dat ze van Take-Two Interactive waren.”

De besproken onderwerpen met de detectives gingen ook over zijn video's over de SteamDB-ontwikkelingen en de zeldzaamheid van het Rainbow-item in de Fight for Sanctuary DLC. SupMatto legt tijdens de video ook uit hoe hij de informatie ontving over de Twitch-exploit. Deze exploit zorgde ervoor dat gebruikers toegang konden krijgen tot niet eerder vrijgegeven gameplay-materiaal en meer.

Bronnen hebben IGN gemeld dat SupMatto ook perks bood aan abonnees die een lidmaatschap kochten op zijn Youtube-kanaal voor 5 dollar. Hiervoor kregen zij toegang tot een Discord-kanaal waar meer gelekte informatie over Borderlands 3 besproken werd.

Take-Two bevestigt dat zij de privédetectives hebben gestuurd en laat aan IGN weten dat het deel uitmaakt van een veel breder onderzoek naar de Borderlands 3-lekken. 2K, het dochterbedrijf van Take-Two en de uitgever van Borderlands 3, laat het volgende weten aan IGN; “Take Two en 2K nemen de beveiliging en de vertrouwelijkheid van handelsgeheimen erg serieus. De acties die wij ondernomen hebben zijn het resultaat van een tien maanden durend onderzoek en een geschiedenis van deze creator die profiteerde van ons beleid, het lekken van vertrouwelijke informatie over ons product en het inbreken op ons auteursrecht.”

SupMatto vertelt in zijn video dat het officiële Borderlands YouTube-kanaal een video had geplaatst waarin te zien was hoe de gebruikers bij de gameplay-beelden terecht konden komen en dat hij deze dus niet gelekt maar verspreid had. Na onderzoek blijkt echter dat de Twitch-streams die SupMatto gebruikt heeft als bronnen op privé stonden, een exploitatie in Twitch’s beveiliging zou ervoor gezorgd hebben dat anderen hierbij konden komen door de beveiliging te omzeilen.

“De informatie die hij over de situatie gedeeld heeft zijn incompleet en in sommige gevallen onwaar. Zijn acties zijn niet alleen illegaal maar hebben een negatieve invloed op de ervaringen van andere contentmakers en onze fans in anticipatie voor de game,” laat Take-Two verder weten.

De manier waarop Take-Two dit gehandeld heeft, valt echter niet goed bij een deel van de Borderlands-community, het gevolg hiervan is de hashtag #BoycottBorderlands3. Gebruikers klagen over Take-Two’s gebruik van privédetectives en vinden dat het compleet uit proportie geblazen is. Vele anderen vinden dat de boycot onrealistisch is en dat dit alleen effect heeft op de ontwikkelaars, die waarschijnlijk weinig te maken hebben gehad met het besluit om privédetectives te gaan gebruiken.

SupMatto’s Discord-kanaal was tevens stopgezet, Discord gaf het volgende als reden hiervoor; “Uw account was betrokken bij het verkopen, promoten of verspreiden van cheats, hacks of gekraakte accounts.” Ruim honderd van SupMatto’s Borderlands video’s kregen copyright strikes en uiteindelijk is het kanaal verdwenen. Ook het Twitter-kanaal van SupMatto is inmiddels verdwenen.

borderlands

Youtuber LeagcyKillaHD gaat in onderstaande video in op alles wat er gebeurt is.

Borderlands 3 verschijnt op 13 september voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Dit artikel delen:

Lees meer

Videogames kunnen wel degelijk kwaad Epic verdedigt mech suits in Fortnite
1

Reacties op: Kanaal van Borderlands 3-Youtuber verdwijnt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Lord_Bono

    • 17 augustus 2019 08:35
    Lekker voor hem, denk dat niemand hem zal missen.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.