Eind deze maand zullen gebruikers van het besturingsysteem Windows XP de tweede Service Pack via de Auto Update functie aangeboden krijgen. Deze Service Pack zou een groot aantal lekken in het besturingssysteem moeten verhelpen, voor beter geheugenmanagement moeten zorgen en een nieuwe firewall bevatten. Het kon dan ook haast niet anders, dan dat veel software niet meer naar behoren zou functioneren na het installeren van Service Pack 2.

Niet alleen zijn er veel zakelijke applicaties die problemen kunnen vertonen, ook een groot aantal games is het slachtoffer. Je moet nu namelijk elke applicatie toestemming geven om verbinding te maken met het internet, maar bepaalde acties worden door de firewall automatisch geblocked. Een klein deel van de lange lijst programma's die problemen kunnen vertonen, vind je hieronder:Age of Empires II: Age of Kings

Combat Flight Simulator 3

Command & Conquer: Generals

Command & Conquer: Generals Zero Hour

Command & Conquer: Red Alert 2

Conflict: Desert Storm

Dead Man's Hand

Earth & Beyond

Freedom Force

Max Payne 2: The Fall of Max Payne

Medieval Total War

Midnight Outlaw: Illegal Street Drag

NASCAR Racing 2003

Need for Speed Hot Pursuit 2

Serious Sam: The Second Encounter

SimCity 4

Star Trek StarFleet Command III

Star Wars: Knights: of the Old Republic

StarCraft

Tom Clancy's Rainbow Six 3: Raven Shield

Tribes 2

Unreal II

Unreal Tournament 2003

Unreal Tournament Game of the Year Edition

Warcraft III: Reign of Chaos Collector's Edition Microsoft biedt via haar Knowledge Database wel een aantal oplossingen voor de problemen met de games, maar je hoeft er dus niet raar vanop te kijken wanneer je favoriete spel ineens dienst weigert nadat je Service Pack 2 geinstalleerd hebt.