Nieuws
Xenoblade Chronicles: Definitive Edition

Xenoblade-componist neemt in april nieuwe muziek op

Gaat het om een nieuwe game van Monolith Soft?

Geschreven door Michel Musters op
Yasunori Mitsuda, de componist van diverse Xenoblade Chronicles-games, gaat in april nieuwe muziek opnemen voor een nog onaangekondigd project.

Dat laat hij weten via zijn online dagboek. "We hebben een grootschalige opnamesessie in april en de muziekpartituren liggen verspreid door de studio. Het is een tijd geleden dat we met een band bestaande uit drie personen hebben opgenomen, dus de hoeveelheid instrumenten is behoorlijk groot."

Het is mogelijk dat Mitsuda muziek gaat opnemen voor een nieuwe game van Xenoblade Chronicles-ontwikkelaar Monolith Soft. De studio, dat inmiddels onderdeel is van Nintendo, schijnt al geruime tijd aan een nieuwe game te werken. Eerder deelde het al artwork van deze nog onaangekondigde titel. 

Monolith helpt Nintendo zo nu en dan ook met het ontwerpen van spelwerelden. Zo stond de studio Nintendo bij tijdens de ontwikkeling van The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Naast de Xenoblade-games heeft Mitsuda ook muziek gemaakt voor uiteenlopende spellen als Soul Sacrifice, Bomberman 64: The Second Attack, Mario Party, Another Eden en Valkyria Revolution. Mitsuda werkt ook aan het in 2022 uit te komen Sea of Stars van The Messenger-ontwikkelaar Sabotage Studio - het kan ook om muziek voor die game gaan.

Xenoblade Chronicles: Definitive Edition

Dit artikel delen:

Lees meer

Microsoft maakt games die in maart naar Game Pass komen bekend Beelden van gesloten bèta Pokémon Unite online geplaatst
2

Reacties op: Xenoblade-componist neemt in april nieuwe muziek op

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Ziminar

  • 3 maart 2021 19:29
  Waarschijnlijk iets van Frans Bauer

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ollongren

  • 3 maart 2021 20:51
  Neem eigenlijk aan dat dit niet om Nintendo gaat…die geven daar niet zo snel toestemming voor. Alhoewel hij niet echt specifiek iets benoemt maar toch.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.