Xcom-maker Jake Solomon gaat nieuwe studio oprichten

Xcom-maker Jake Solomon gaat nieuwe studio oprichten

Jake Solomon, de regisseur van de moderne Xcom-games en Marvel's Midnight Suns, is van plan om een nieuwe studio op te richten.

Begin dit jaar werd duidelijk dat Solomon na meer dan twintig jaar werkzaam te zijn bij Xcom-ontwikkelaar Fixaxis vertrok bij de studio. Hij liet weten dat er van kwaad bloed geen sprake was en dat hij aan "een nieuw hoofdstuk" ging beginnen.

In een nieuwe aflevering van de My Perfect Console-podcast laat Solomon nu weten dat hij een nieuwe studio gaat oprichten. Hij laat weten dat hij na Midnight Suns dacht aan de mogelijkheid dat hij weer een turn-based strategiegame moest ontwikkelen. "Daar werd ik niet enthousiast van. Het genre is geweldig - ik heb er mijn leven aan besteed - maar ik heb het gevoel dat ik op dat gebied niets nieuws meer te vertellen heb."

Solomon geeft ook al een tipje van de sluier van waar hij me zijn studio aan wil werken. "Ik wil iets maken dat dichter in de buurt komt van een levenssimulator of een simulatiegame. Dat is het plan." Op dit moment is hij bezig met het zoeken naar financiering en het registreren van een officiële naam. De studio moet in ieder geval in Baltimore gevestigd worden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou