Xbox Series X-dashboard wordt in 4k-resolutie getest

Xbox Series X-dashboard wordt in 4k-resolutie getest

Microsoft test het Xbox Series X-dashboard in een 4k-resolutie.

De test vindt op moment van schrijven plaats via de Alpha Skip-Ahead-groep. Bij succes moet het logischerwijs naar alle Xbox Series X-gebruikers worden uitgerold.

De huidige interface van de Series X en wordt in 1080p weergegeven, in tegenstelling tot het dashboard van concurrerend platform PlayStation 5. Veel gebruikers hebben hier hun beklag over gedaan. Wanneer een game wordt opgestart wordt - wanneer de game in kwestie dat ondersteunt - overgeschakeld naar 4k. 

Of hdr-ondersteuning ook toegevoegd wordt aan het dashboard is niet bekend. De hogere resolutie moet er in ieder geval voor zorgen dat teksten en afbeeldingen op het dashboard duidelijker en scherper in beeld komen op een 4k-scherm. 

Binnenkort moet ook een nachtmodus aan Xbox-consoles werden toegevoegd. Die feature wordt inmiddels een paar weken getest. In deze modus worden bepaalde felle kleuren gedimd, zodat het rustiger voor de ogen van de spelers is. Ook kunnen de lichten op de consoles en controllers worden uitgezet.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Ik stoor me er niet heel erg aan. Vind de dashboard nu lekker soepel werken als dat met 4K ook nog zo is ben ik een tevreden mens. Zo niet laat het lekker zoals het is.

0
test

Het is niet echt storend ofzo, maar voor een flagship console mag je eigenlijk wel 4K verwachten.

0

Aanbevolen voor jou