Xbox plant nog voor Showcase deze zomer enkele flinke verrassingen

Xbox plant nog voor Showcase deze zomer enkele flinke verrassingen

Xbox gaat nog voor de geplande Showcase in juni enkele verrassingen onthullen die vergelijkbaar zijn met de aankondiging dat GoldenEye naar Xbox kwam.

Dat meldt Xbox-hoofd Phil Spencer in een interview met Xbox On. "Er ligt nu veel focus op onze showcase in juni, maar er komt voor die tijd nog nieuws uit. Het is vergelijkbaar met hoe we GoldenEye aankondigden, dat soort aankondigingen."

Afgelopen januari werd plotseling bevestigd dat GoldenEye 007 naar Xbox Game Pass en Nintendo Switch Online kwam. "Natuurlijk blijft het Game Pass-aanbod maar groeien, maar de meeste focus ligt nu op het voorbereiden van de Showcase."

Eerder liet Microsoft al weten dat het deze zomer "terugkeert naar Los Angeles" voor een Showcase met nieuwe aankondigingen rondom Xbox en pc. Het is niet duidelijk of dit onderdeel wordt van E3, dat ook in juni wordt gehouden, of los staat van die beurs. Eerdere geruchten claimden in ieder geval dat Microsoft, Sony en Nintendo niet aanwezig zijn op de beurs, en laatstgenoemde bedrijf heeft dat inmiddels al bevestigd. Ergens voor die tijd moet overigens ook een livestream rondom Starfield worden uitgezonden.

In het interview met Xbox On benadrukte Spencer ook nogmaals dat het bedrijf bij een overname van Activision Blizzard van plan is om Call of Duty tegelijk op alle systemen uit te brengen met dezelfde features. "Wanneer we zeggen dat het overal beschikbaar komt, bedoelen we de beste versie van Call of Duty voor alle spelers op al die platforms." Vorige week bleek al dat Microsoft en Nintendo een afspraak hebben gemaakt die verzekert dat Call of Duty na de overname minstens tien jaar naar Nintendo-platforms komt.

Het volledige Xbox On-interview is hieronder te bekijken. Hierin praat Spencer onder andere over AI en wat het betekent voor gaming. Volgens Spencer gaat dat een grote rol spelen voor games, al kan het wel enkele jaren duren voordat ontwikkelaars de volledige potentie van de technologie benutten.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Xbox is op zijn best als ze in het geheim iets bekokstoven. Zoals een hi-fi Rush. Kom maar op

0

@TripleR40 Exact. Ik zou willen zeggen dat eigenlijk vrijwel ieder game bedrijf dat zou moeten doen. Er zijn maar weinig bedrijven die een aankondiging doen en die game en die ook enigszins op tijd uitbrengen. Volgens mij hebben meerdere bedrijven daar de afgelopen jaren behoorlijk last van gehad. HiFi Rush was zeker een leuke verrassing, dat mogen ze van mij vaker doen.

0

@fonsrutte een shadowdrop van fable zal toch wel fantastisch zijn

0

@TripleR40 kap nou!

0
test

@TripleR40 fable zal dat helaas niet krijgen, maar ik gok wel dat micro dit vaker gaat doen met games een shadow drop.

0

@TripleR40 Nah die gaat wel wat marketing krijgen natuurlijk en ben bang dat die dit jaar ook nog niet komt

0
test

@TripleR40 Dat zou vriend en vijand verassen denk ik! Dat zou zeker geweldig zijn. maar evt. beelden/voortgang zou ook al fijn zijn. Ook van Elder Scrolls 6

0

Aanbevolen voor jou