Microsoft rolt de update vanaf vandaag uit. OneGuide was al langer beschikbaar in andere landen, maar nog niet in Nederland. Hoewel het vanaf lancering al mogelijk was om televisie te kijken met de Xbox One, voegt OneGuide een gids toe waardoor gemakkelijk programma's opgezocht kunnen worden. Op deze manier is de tv bijvoorbeeld te besturen via handgebaren of stemcommando's die de Kinect registreert.

Microsoft introduceert ook Game Hubs, centrale plaatsen met informatie, gidsen en andere informatie over games. Elke Xbox One-game heeft een hub waarin deze informatie te zien is, naast welke vrienden de game aan het spelen zijn, videoclips en streams van de game.

Verbindingssterkte

Verder verbetert de update de verbinding tussen controllers en de console, die soms wegviel. Bovendien verbinden controllers nu sneller: dat duurt twee seconden in plaats van vier tot vijf seconden, aldus Microsoft. Ook de verbinding in groepsgesprekken (party chat) moet stabieler zijn. Het uitnodigingssysteem geeft meer informatie weer dan voorheen, zoals wie een uitnodiging heeft gestuurd en voor welke game.

Naast functionele updates is er ook een uiterlijke vernieuwing: de app-tegels zijn doorzichtig te maken zodat deze achtergrond beter te zien is.