Zoals in het verslag van Microsoft’s persconferentie van gisteren al staat, Microsoft gaat Xbox Live uitbreiden met Live Anywhere. Het idee van Live Anywhere is om Xbox 360 gamers, PC gamers en mobiele gamers samen te brengen. Wanneer je met een Windows PC of mobiel aansluit bij Live Anywhere, heb je overal de beschikking tot je gamercard, games, vriendenlijst en alle andere media dat op je 360 staat.

Dit betekent niet alleen dat je bijvoorbeeld arcade games, gedownload op je 360, kan spelen op je mobiel. Of dat je gedownloade media kan afspelen op je PC of Mobiel. Microsoft ziet in de toekomst ook 360, PC en mobiel gamers met elkaar hetzelfde spel spelen. Shadowrun is het eerste spel dat gamers op Windows Vista PC’s en Xbox 360’s laat samenspelen.

Omdat Xbox Live nu niet meer exclusief voor de Xbox is, zullen er ook 360 accessoires uitgebracht worden waar de PC ook mee overweg kan. De 360 controller is al bruikbaar op een PC, maar later komen er ook nog een draadloze controller, een stuur, een draadloze headset en de Xbox Live camera.