Nieuws
Xbox

Microsoft brengt Xbox Game Pass naar pc

En meer Microsoft Studios-titels op Steam en andere winkels

Geschreven door Jacco Peek op
Xbox Game Pass komt naar pc, dat kondigt Microsoft aan in een uitgebreide blogpost. Ook worden er meer games beschikbaar gesteld in andere digitale winkels.

De pc-versie van Xbox Game Pass draagt dezelfde naam als de Xbox One-versie, maar is een aparte bibliotheek aan games. Microsoft zegt meer dan honderd pc-games 'van hoge kwaliteit' te bieden met meer ruim 75 partners. Hieronder vallen Sega, Bethesda, Deep Silver, Devolver Digital en Paradox Interactive.

Game Pass voor pc krijgt iedere maand nieuwe titels en Microsoft-games worden bij lancering aan de dienst toegevoegd. Er is nog niks bekend over het aanbod bij lancering, maar daar deelt het bedrijf tijdens E3 2019 meer over. Ook de prijs is nog niet bekend, maar vermoedelijk zal deze ook 9,99 euro per maand zijn.

Gears 5

Meer pc-games in andere winkels

Een andere aankondiging betreft de beschikbaarheid van Microsoft-games in andere winkels. Eerder kondigde het bedrijf aan dat The Master Chief Collection op Steam verschijnt en in de toekomst wil het meer games beschikbaar maken in andere digitale winkels. De eerste zullen Gears 5 en Age of Empires 1, 2 en 3 Definitive Edition worden. Nieuwe games zullen volgens Microsoft zover mogelijk features als voice en tekst-chat, vriendenlijsten en cross-play tussen pc en console bevatten.

Tot slot kondigt Microsoft aan meer Win32-games te ondersteunen in Windows 10. Volgens het bedrijf biedt de ondersteuning voor dit format meer opties voor ontwikkelaars en gamers.

Microsoft houdt de eerste persconferentie van E3 2019 op zondag 9 juni om 22:00 uur Nederlandse tijd.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nintendo voegt mogelijk virtual reality-modus toe aan Super Smash Bros. Ultimate Doom Eternal te vinden op Hotel Figueroa ter ere van E3 2019
2

Reacties op: Microsoft brengt Xbox Game Pass naar pc

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Oxymorphone

  • 30 mei 2019 17:54
  Zou mooi zijn als het hetzelfde abbo is als voor de xbox.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  rvdno

  • 31 mei 2019 08:33
  Zou zeker mooi zijn dat mensen met een XBOX gamepass deze ook meteen voor de pc hebben, dan denk ik dat ik overstag ga!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.