Xbox-baas: 'We zijn niet klaar met studio's opkopen'

Xbox-baas: 'We zijn niet klaar met studio's opkopen'

Xbox-baas Phil Spencer claimt dat het bedrijf niet klaar is met het opkopen van studio's.

Dat meldt hij tijdens Wall Street Journal's WSJ Tech Live-evenement - via VGC. Hij werd gevraagd of Xbox Game Studios, dat inmiddels uit 23 verschillende studio's bestaat, voor nu klaar is met ontwikkelaars opkopen.

"We zijn altijd aan het zoeken naar mensen en teams die een goede match met onze strategie zouden zijn. Dus we zijn nog zeker niet klaar. Er is geen quotum, geen tijdlijn waarop ik een aantal studio's moet hebben gekocht. Maar als we een studio vinden die er goed bijpast, die deelt wat wij proberen te doen, en als ik het gevoel heb dat we dat samen beter kunnen, dan ga ik er voor."

De afgelopen jaren heeft Microsoft diverse ontwikkelaars gekocht, van Ninja Theory, Playground Games en Obsidian tot Zenimax, het moederbedrijf van Bethesda. "Ik heb er trots op de makers die zich bij ons hebben aangesloten", aldus Spencer. "Veel van deze creators hebben een keuze. Maar ze zien onze planning voor het paltform en de service en ik wil dat ze hun meest geweldige creatieve werk kunnen doen."

Spencer benadrukte in hetzelfde gesprek - wederom via VGC - ook dat Microsoft geen eigen vr-hardware gaat creëren. "Ik juich toe wat Sony doet, ik juich toe wat Oculus doet en wat Valve doet. Er zijn veel bedrijven die ongelooflijk vr-materialen leveren. Maar wij blijven ons bij consumenten op software richten."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Weet niet of het nou Jeff Grubb was of die Jez Gordon die zei dat ze bezig zijn met een aankoop groter dan bethasda. Ik zag dat laast in een podcast voorbij komen maar wat er van waar is wie zal het zeggen.

0
test

23 studio's en helaas nog geen geweldige exclusive IP op de nieuwe consoles. Halo komt pas in december, fable undetermined, Starfield pas eind 2022, fallout en TES games undetermined, Gears is zijn magic kwijt sinds 3. Forza blijkt wel goed te zijn volgens de fans, maar helaas ben ik geen race game fan. De overige IP's die zijn uitgebracht, zijn me allemaal niet bijgebleven. Begrijp mij niet verkeerd, ik heb op dit moment liever een xbox dan een ps, maar dat komt in ieder geval niet door de exclusives. PS heeft bijvoorbeeld Demon's souls, Ratchet and clank, spiderman, deathloop. Ik hoop het beste.

0
test

@KrisPain een (triple-A) spel ontwikkel je ook niet in een jaar of twee. Het duurt nog wel een aantal jaren voordat we daar de vruchten van plukken :).

0
test

@KrisPain gears is ze magie kwijt, heb je wel gears 5 gespeeld verhaal is gewoon goed en multiplayer is super goed beter dan de vorige delen.

0
test

@hulstpower na 3 was ik wel redelijk klaar mee, 4 moest ik mezelf echt dwingen om er door te komen en 5 ziet er geweldig uit maar ik kom er echt gewoon niet meer in.

0

@KrisPain Tsjaa dat is natuurlijk heel persoonlijk. Ik heb 7 jaar een PS4 gehad en de enige exclusive die ik wat vond was Astrobot voor PSVR. The last of us 2 en God of war deden me weinig. De xbox / pc exclusives als forza horizon, flight simulator en starfield trekken me meer. Wel deel ik je mening dat we te lang moeten wachten op een vervolg op Skyrim.

0

@KrisPain Ach Deathloop komt ook gewoon naar Xbox en dan waarschijnlijk dag 1 gamepass

0
test

@MrGizMo waarschijnlijk dat is al zeker, alle xbox games komen day one op gamepass day one.

0
test

@KrisPain Ik snap al jullie punten, en ik ben het ermee eens dat het jaren duurt voordat een triple A exclusive gemaakt is, maar voor de Xbox One kan ik er ook niet veel noemen. Halo 5 was wel leuk, maar niet geweldig, Recore was ook wel "ok", Gears heb ik idd gespeeld, maar ik kan niet eens meer vertellen waar het allemaal over ging, gameplay was ook niet zo heel anders dan voorgaande delen waardoor ik er veel plezier van kon ondervinden. Ik heb ook een PS4 sinds kort, voor de exclusives; Bloodborne, God of War en Nioh. Deathloop komt nog zeg je, maar het is er nog niet, daar draait het om. Waarom ik Xbox momenteel boven de PS verkies is de Gamepass, nostalgie (glory halo days) en mijn vrienden. Ik vind het gewoon jammer. Maar dit is natuurlijk mijn mening, en meningen verschillen.

0

@KrisPain Ik ben het best met je eens, ze hebben enorm veel geld gepompt in het aankopen van studio's , maar het duurt wel lang voor er nieuwe games uitkomen. Dat toont aan de ene kant wel aan dat het geen paniekvoetbal is wat MS speelt, maar dat ze een lange termijn visie hebben. Maar het is inderdaad wel lang wachten

0

Aanbevolen voor jou