Nieuws
Xbox controller

Xbox Adaptive Controller officieel aangekondigd

Veel randapparatuur kan worden aangesloten

Geschreven door Pablo Bool op
Eerder deze week was de Adaptive Controller voor de Xbox One gelekt, maar nuis de controller officieel aangekondigd in een blogpost. In een aantal video's worden alle opties uitgelicht. Zo kan men extra onderdelen toevoegen, zodat de controller het beste bij de behoeftes van de speler past.

Hoofd van Xbox, Phil Spencer vertelt dat deze nieuwe Xbox One- en pc-controller rekening houdt met gamers die niet een normale controller voor een langere periode kunnen vasthouden of niet genoeg kracht hebben om de triggers in te drukken.

Microsoft heeft de controller ontworpen samen met AbleGamers Charity, The Cerebral Palsy Foundation, Craig Hospital, SpecialEffect, en Warfighter Engaged.

"We hebben nauw samengewerkt met gamers die gelimiteerd zijn in hun mobiliteit en zij hebben ons geholpen met het ontwikkelproces. Ons doel was het maken van een apparaat dat zo goed mogelijk aanpasbaar is, zodat gamers een eigen opstelling in elkaar kunnen zetten die specifiek voor hen werkt," aldus Spencer.

Zoals in bovenstaande video is te zien, kunnen gamers allerlei extra's toevoegen, zoals een joystick of andere randapparatuur. Zo ondersteunt de controller apparatuur van onder andere PDP, Logitech, en Quadstick. Het is ook mogelijk om de Adaptive Controller tegelijkertijd met een normale controller te gebruiken, om zo de besturing op een innovatieve manier te verdelen.

De twee grote knoppen van de controller kunnen worden ingesteld als elke bestaande knop op een Xbox-controller.

Adaptive controller Xbox

Spencer zegt dat Microsoft nu al een aantal jaar bezig is met de uitwerking van de Adaptive Controller. "We realiseren ons dat dit maar een kleine stap is naar het uiteindelijke doel om ontwerpen te maken die voor iedereen toegankelijk zijn en dat we nog veel werk voor de boeg hebben." Het is mogelijk dat we nog meer apparatuur van Xbox kunnen verwachten in relatie tot de Adaptive Controller.

In de blogpost vertelt Spencer verder dat dit een project is waar veel mensen met passie aan hebben gewerkt en dat ze zeer enthousiast zijn om dit product te introduceren. Jenny Lay-Flurrie, de Microsoft Chief Accessibility Officer, legt tevens uit in een blogpost welke mensen ze allemaal heeft kunnen helpen met deze controller.

De Xbox Adaptive Controller zal exclusief beschikbaar zijn in de Microsoft Store. We komen meer te weten de E3, wanneer het systeem nog verder wordt uitgelicht. De Adaptive Controller moet later dit jaar uitkomen en gaat 100 dollar kosten. Informatie over de prijs en beschikbaarheid in Nederland zijn nog niet bekend.

Dit artikel delen:

Lees meer

Overleef de misdaadgolven in Lego The Incredibles Alles wat je moet weten over V-Bucks in Fortnite: Battle Royale
5

Reacties op: Xbox Adaptive Controller officieel aangekondigd

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Quintex

  • 17 mei 2018 11:40
  Dit is een mooi begin voor het supporten van minder validen. Het toevoegen van opties of zelfs een hele controller is geniaal. Tof dat Microsoft hier zo mee bezig is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  kleinekoosjer

  • 17 mei 2018 12:48
  Super ingenieus! Hopelijk kunnen ze hier een hoop mensen blij mee maken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  obi-twan kenobi

  • 17 mei 2018 13:53
  Erg tof van Microsoft. Games moeten voor zoveel mogelijk mensen speelbaar zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  RavenBlack

  • 17 mei 2018 16:55
  Dit is zo mooi om te zien dat ze hier een bepaalde groep mensen mee benaderen, geweldig gewoon.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • -it-

  • 18 mei 2018 16:58
  Dit weten veel mensen niet van MS. Die doen al sinds jaar en dag ontzettend veel op dit gebied. Erg veel respect voor, kunnen veel bedrijven wat van leren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.