De wonderen zijn de wereld nog niet uit. Normaal is het de PS3 die door ontwikkelaars de zwarte Piet krijgt toegespeeld als het gaat om de ontwikkeling van multi-console-games, maar ditmaal is het de Xbox 360 die de ontwikkeling van een game bemoeilijkt. Ditmaal niet op technish niveau, maar op management-niveau.

Programmeur John Carmack zegt namelijk dat de Xbox 360-versie van Rage er minder goed zal uitzien als de game niet op meer dan twee disks kan worden uitgebracht. Er zal compressie moeten worden toegepast en dit heeft volgens hem gevolgen voor de beeldkwaliteit. Je zou zeggen dat de game dan maar op drie disks moet worden uitgebracht, maar de royalties die Microsoft vraagt over een extra disk zijn te hoog om een derde disk haalbaar te maken.

Carmack wil dan ook dat Microsoft water bij de wijn doet en het dus mogelijk maakt voor id om de game op drie DVD's uit te geven. Voor zowel de PS3, PC  en Mac is dit geen probleem, want voor de eerst genoemde komt de game op Bluray-disk uit en voor de laatst genoemde op meerdere DVD's en waarschijnlijk ook op Bluray.