We hadden het eigenlijk niet anders verwacht: de Xbox 360 is binnen enkele uren na de start van de verkoop, helemaal uitverkocht in Nederland. Microsoft leverde ongeveer tienduizend exemplaren aan de Nederlandse winkels. Veel winkels openden rond middernacht en vaak stonden er lange rijen wachtenden voor de deur. De meeste van deze mensen hadden de next-gen console overigens al gepre-orderd, maar konden het geduld niet opbrengen om tot de zonsopkomst te wachten.De mensen die geen console gepre-orderd hadden, moesten genoegen nemen met de Core Editie van de console. Alleen daarvan waren er nog ongeveer duizend beschikbaar die nog niet door iemand waren opgeeist. Rond half elf vanmorgen waren ook deze consoles allemaal verkocht.

Microsoft verwacht in de loop van december een nieuwe levering te kunnen doen. Deze consoles gaan vooral naar mensen die al wel een pre-order kit hebben aangeschaft, maar waarvoor vandaag desondanks geen console beschikbaar was.

Microsoft ontkent eveneens de geruchten dat er bewust tekorten zouden zijn om zo de hype te vergroten. "Die geruchten wil ik graag uit de wereld helpen. Als we er honderdduizend konden verkopen, zouden we dat graag doen.", aldus Paul Naber van Microsoft Nederland.