Nieuws
Dragonflight

World of Warcraft-uitbreiding Dragonflight onthuld

Wrath of the Lich King komt later dit jaar naar WoW Classic

Geschreven door Michel Musters op
Blizzard heeft de nieuwe uitbreiding voor World of Warcraft onthuld, genaamd Dragonflight.

Er gingen al geruchten dat de nieuwe uitbreiding zo zou gaan heten, maar gisteravond werd het tijdens een livestream officieel onthuld. Spelers reizen in de uitbreiding af naar de Dragon Isles. De nieuwe locatie wordt als weelderig en 'oer' omschreven. 

Dragonflight introduceert een nieuw hybride ras, de Dracthyr Evokers. Zij beginnen bij level 58 en kunnen zich aan zowel de Horde als de Alliance aansluiten. Ze hebben twee vormen: hun draakachtige avatars die tijdens gevechten worden gebruikt en hun menselijke vormen wanneer ze met mensen uit Azeroth praten.

Daarbij worden er draken toegevoegd waar spelers op kunnen vliegen. Deze draak kan volledig worden aangepast naar de smaak van de speler. Ook kan de draak geüpgraded worden om zo sneller te worden of grotere afstanden af te leggen.

Naast deze nieuwe opties moet Blizzard ook verbeteringen doorvoeren in bestaande elementen van World of Warcraft. Zo moet het talentensysteem op de schop gaan en moet de UI aangepast worden. Het is nog niet bekend wanneer de uitbreiding uitkomt. Meer informatie is op de officiële website te vinden.

Blizzard heeft ook aangekondigd dat later dit jaar Wrath of the Lich King naar World of Warcraft Classic komt. Spelers ontvangen een boost naar level 70 voor wie Burning Crusade Classic niet hebben gespeeld, achievements, een verbeterde Barber Shop en natuurlijk de nieuwe zones Borean Tundra en Howling Fjord. De Dungeon Finder uit de oorspronkelijke uitbreiding keert echter niet terug.

Dit artikel delen:

Lees meer

The Pokémon Company neemt bedrijf achter ruilkaarten over Mastery Challenge Pack 2 aan Assassin's Creed Valhalla toegevoegd
7

Reacties op: World of Warcraft-uitbreiding Dragonflight onthuld

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  ShadowKiller

  • 20 april 2022 11:53
  Ik krijg een erg been there done that gevoel. En dan heb ik wow al jarenlang niet gespeeld. Die cinematic kan zo van een andere game zijn. De wow vibe is helemaal weg.
  Wordt het niet tijd voor eens wat anders in plaats van die koe helemaal uit te melken?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • 004

  • 20 april 2022 20:07
  @ShadowKiller In essentie is WoW ook niet veel veranderd qua gameplay hoewel retail en classic wel een wereld van verschil zijn.

  Voor nieuwkomers in het MMO genre is het nog steeds een ervaring zoals wij misschien ook vroeger hadden. Daarnaast zou ik voor oldtimers WoW alleen aanraden om terug heen te keren als je het met een leuke groep vrienden kan spelen of deze denkt te vinden. Voor mij persoonlijk haal ik plezier uit enigszins een uitdaging wat leuker word als ik dit met een groep vrienden doe. Eerst moet je door de faceroll gameplay heen omdat het zo makkelijk gemaakt is wat een paar weken kost waarna het uitdagender wordt alleen als je hier bent en het met pugs moet doen kan dit frustrerend zijn en mis ik ook het groepselement, socializen en humor die je deelt.

  Alsnog koop ik vaak de nieuwe expansion wel waar ik een maand gametime ingooi en een deel van de dungeons en level experience doorspeel en vervolgens tegen de punten die ik net aangaf aan loop en weer stop.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  gamerlezer

  • 20 april 2022 12:21
  Moet eerlijk zeggen dat wij na de presentatie een beetje Meh gevoel hadden… terwijl we er wel naar uitkeken. Deze nieuwe wereld voelt op het eerste oog een beetje koeltjes, geen verhaal of een volgende slechterik/leger (mischien is het wel juiste punt om er mee te stoppen). De cinematic was ook zonder dialoog…De deepdive kon me me niet meer enthousiasmeren. Nee, valt een beetje tegen op het eerste oog. Maargoed, het duurt nog even.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Krytuun

  • 20 april 2022 12:29
  Het "we listened to our community" lag er wel wat dik boven op. Ik ben echter wel redelijk enthousiast over Dragonflight. Het grijpt lore wise terug naar de tijd waarin Illidan de fout in ging, en The War of the Ancients.

  Daarnaast vond ik het terugbrengen van bijv talents (met het oog op classic) erg leuk. Natuurlijk zal er een groot been there done that gehalte zijn, maar dat zal voor mij persoonlijk de pret niet drukken. Het revampen van de systemen en het weer wat dieper maken lijkt een stap in de goede richting. De nieuwe race/class combi ziet er interessant uit en het vliegen op draken met een meer dynamisch systeem lijkt mij erg leuk.

  Het is er nog niet, tot het uit is kan er nog van alles veranderen (in positieve en negatieve zin).
  Laten we hopen dat Blizzard zich weer volledig toewijdt met deze expansion, en geen beloftes intrekt. Het zou erg welkom zijn om weer een WoW expansion te spelen die voelt alsof er liefde en aandacht in gestoken is.

  EN dan is er nog Wrath of the Lich king Classic, dat weer de nodige uurtjes speelplezier gaat opleveren voor onze classic guild. Good times!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Tad

  • 20 april 2022 22:23
  @Krytuun Nu nog zien of ze daadwerkelijk microtransactions gaan toevoegen aan Lich King Classic?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Krytuun

  • 5 mei 2022 11:37
  @Tad To each their own. Ik koop eigenlijk alleen de collectors editions fysiek van de games. Maar heb nooit een drang om mounts en pets te kopen van de store.

  Het is dus geen pay 2 win model, puur flavour.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  rashura

  • 20 april 2022 17:33
  Ben zelf best positief over de expansion, ik zie eigenlijk weinig echt interessante of nieuwe verhalen/omgevingen, maar wel leuk om een nieuw ras en class te krijgen om mee te spelen. Wie weet verrast het ons. Ze zeggen geleerd te hebben van de saaie parasitic timegated systems.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.