Een paar dagen geleden heb je in onze E3 2004 Preview nog kunnen lezen dat Blizzard Entertainment zich richtte op een wereldwijde release datum ergens in de herfst van dit jaar voor hun MMORPG World of Warcraft. Helaas voor de Europeanen, die ook al lang moeten wachten op de beta, zal de Europese release niet gelijktijdig lopen met die van Amerika. Europeanen zullen moeten wachten tot 2005 waarschijnlijk. Wat hier de exacte reden van is, is nog niet bekend, maar de fanbase in de US en in Korea krijgen in ieder geval voorrang op Europa.

Boxart Amerikaanse World of WarcraftWhen will the game be released in the U.S. and Korea?

The game is scheduled for simultaneous release in both the United States and Korea at the end of 2004.

Q u o t e:

So not a worldwide release?

nope

De reden dat Blizzard de release niet wereldwijd heeft gemaakt mag dan een raadsel zijn, ze kunnen niet voorkomen dat Europese fans die al een lange tijd wachten op de game, de game zullen importeren. Daarmee snijden ze net als StarWars Galaxies, zich in de vingers bij de Europese release. Gevolg: Overbevolkte Amerikaanse servers en lege Europese!

Mensen die hun hart willen luchten of Blizzard (welke er niet naar zal luisteren) de oren van de kop wil schelden, kan dat in de officiele Forum thread doen.

Voor die mensen die zeggen "I told you so"...

Jups.. seems you were right!!