World of Warcraft is het afgelopen jaar alleen maar blijven groeien. Met de release van de uitbreiding The Burning Crusade is het ledenaantal toegenomen tot over de tien miljoen. Dit heeft ervoor gezorgd dat Blizzard het afgelopen jaar een omzet heeft gemaakt van €814 miljoen, in dollars is dat zelfs ruim meer dan een miljard. Dit bedrag komt niet alleen voor uit de maandelijkse abonnementsgelden, maar ook uit de verkoop van World of Warcraft en The Burning Crusade zelf.

Deze ferme omzetcijfers leggen uitgever Vivendi Games overigens geen windeieren. World of Warcraft is namelijk verantwoordelijk voor ruim driekwart van de totale omzet van Vivendi, dat het afgelopen jaar €204 miljoen wist om te zetten. In totaal komt de omzet van Vivendi daarmee net boven de miljard euro uit.

Dit zullen overigens de laatste omzetcijfers van Vivendi zijn, want later dit jaar zal de fusie worden voltooid met Activision en ontstaat onder de naam Activision Blizzard een bedrijf dat jaarlijks enkele miljarden om zal zetten. Maar ook dan zullen de inkomsten van World of Warcraft geen onaanzienlijk aandeel vormen.