Onlangs werd bekend dat de Schotse ontwikkelaar VIS Entertainment, bekend van State of Emergency, waarschijnlijk binnenkort haar deuren moet sluiten. 54 werknemers van de studio in Dundee werden per direct op straat gezet en de overige 42 werknemers in Edinburgh wachten momenteel op uitsluitsel voor de toekomst.

Voor ons gamers is het vooral interessant wat er met de spellen gaat gebeuren die VIS nog in ontwikkeling had en met State of Emergency 2 in het bijzonder. Naar het schijnt is er concrete interesse in deze titel, al wordt de identiteit van de bieder niet bekend gemaakt. Wel is de naam van Bethesda Softworks, de Amerikaanse uitgever en ontwikkelaar van onder andere Oblivion en Call of Cthulhu, al in verband gebracht met State of Emergency 2. Deze zet is op zijn minst opvallend te noemen, omdat het geen spel is dat aansluit bij de spellen waar de firma bekend om staat.

Wanneer Bethesda Softworks de titel werkelijk oppikt, dan zou het goed kunnen dat Take 2 Interactive, de uitgever van de eerste State of Emergency, uiteindelijk de titel via een omweg toch nog aan de man zal brengen. Take 2 is namelijk ook de mede-uitgever van de twee spellen die Bethesda momenteel in ontwikkeling heeft.