Nieuws
Konami

Winst Konami omhoog na focus op mobiel

Switch naar mobiele games legt bedrijf geen windeieren

Geschreven door Alicia Tai op

Konami heeft zijn financiële resultaten voor het fiscale jaar, dat afliep op 31 maart, gepubliceerd. Daaruit blijkt dat het bedrijf een winststijging meemaakte vergeleken met dezelfde periode in het vorige jaar.

Konami's totale omzet bedraagt 249,9 miljard yen (omgerekend zo'n 2 miljard euro) ten opzichte van 218,2 miljard yen (zo'n 1,75 miljard euro) uit het vorige fiscale jaar. De winst voor belastingaftrek bedroeg een ruime 192 miljoen euro, vergeleken met 137 miljoen euro afgelopen boekjaar.

Het bedrijfsresultaat is ook gestegen. Vorig jaar was dat 123 miljoen euro, dit jaar was het goed voor bijna 200 miljoen euro.

Vorig jaar kondigde Konami aan de ontwikkeling van AAA-games stop te zetten om zich te richten op het maken van mobiele games en slotmachines. Hun meest succesvolle mobiele game, Jikkyou Pawafuru Puroyakyu, is meer dan 22 miljoen keer gedownload in Japan. Konami maakt wel elk jaar nog een nieuw deel in de PES-reeks voor consoles.

Bron: IGN

Dit artikel delen:

Lees meer

Microsoft: 'Samenwerking Nintendo verloopt prima' voor Minecraft Battlefield 1 wordt 'grootste en meest innovatieve Battlefield ooit'
0

Reacties op: Winst Konami omhoog na focus op mobiel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.