"Winkeliers kopen games in voor 10 dollar en verkopen die weer voor 30 dollar", aldus Castle, inmiddels hoofd van browsergamewebsites InstantAction en GamesGarage. "Ze geven niets van de 20 dollar aan het bedrijf waarvan de game is. Een bijdrage zou goed zijn, maar nu wordt er niets gegeven en dat is niet juist."

"Gamers kunnen overleven zonder winkeliers," vervolgt Castle, "maar niet zonder mensen die games maken. Ik denk niet dat een winkelier meer recht heeft om te overleven dan de mensen die de content maken. [Winkels zoals GameStop en Walmart] zijn dieven."

Online Pass

Castle is niet de enige in de game-industrie die niet te spreken is over tweedehands verkoop van games. Uitgever Electronic Arts heeft daarom de Online Pass in het leven geroepen. Games die nieuw in de winkel worden gekocht bevatten een code om online mee te gamen. Deze code werkt maar één keer, dus als een consument van een tweedehands game nog online wil spelen, zal hij een bedrag aan EA over moeten maken om een nieuwe code te ontvangen. Andere uitgevers, zoals THQ, lijken in de voetsporen van EA te willen treden.