Windows 95 draait op Xbox One | Gamer.nl

Windows 95 draait op Xbox One | Gamer.nl

Een YouTube-gebruiker heeft het voor elkaar gekregen om Windows 95 op een Xbox One te draaien. Hij heeft daarvan een video geplaatst.

YouTube-gebruiker vcfan kreeg het oude Windows-besturing ysteem aan de praat door middel van Dosbox, een app waarmee DOS gedraaid kan worden als een virtuele machine en daarmee vervolgens andere programma's geïnstalleerd kunnen worden.

Voor gewone Xbox One-gebruikers is het momenteel niet mogelijk om hetzelfde trucje uit te voeren. Het installeren van de app is namelijk enkel mogelijk op een Xbox One bedoeld voor ontwikkelaars. Op deze consoles kunnen speciaal ontwikkelde apps voor het Universal Windows Platform (UWP) draaien, die compatibel zijn met verschillende Windows 10-apparaten.

Deze zomer moeten UWP-apps ook toegankelijk worden voor gewone gebruikers. Naar alle waarschijnlijkheid zal Microsoft wel restricties plaatsen op apps die gebruikt kunnen worden op Xbox One, waardoor het nog onzeker is of Dosbox ook door alle Xbox One-bezitters toegankelijk wordt.

In de video hieronder is te zien hoe Windows 95 draait op een Xbox One.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou