Nieuws
Trueplay

Windows 10-update brengt nieuwe manier om cheaters tegen te gaan

Herfstupdate bewapent ontwikkelaars met TruePlay

Geschreven door Eline Oosterloo op
De Windows 10-herfstupdate komt met een nieuwe anti-cheat systeem.

Deze week is de herfstupdate verschenen voor Windows 10 met hierbij een nieuwe anti-cheat systeem genaamd TruePlay. Ontwikkelaars kunnen deze gebruiken om bepaalde games of gedeeltes van games te beschermen tegen veelgebruikte vormen van cheats.

"Dit betekent dat een game die van TruePlay gebruikmaakt in beschermde processen draait, die bekende vormen van aanvallen neutraliseren," vertelt Microsoft op de officiële website. "Daarbij zal een Windows-service gamesessies onder toezicht houden om gedrag en manipulaties in de gaten te houden die in verband kunnen worden gebracht met valsspelen. Deze data wordt verzameld, waardoor waarschuwingen gegenereerd worden wanneer deze scenario's zich voordoen."

Microsoft laat ook weten dat mensen niet bang hoeven te zijn dat deze data misbruikt wordt en belooft dat deze data alleen gedeeld wordt met ontwikkelaars wanneer het aannemelijk is dat het om cheaten gaat.

UWP

TruePlay is toepasbaar op games die draaien op het Universal Windows Platform (UWP), een software platform met het doel om universele apps te ondersteunen. UWP werd geïntroduceerd met de komst van Windows 10, waarna veel kritiek ontstond omdat het platform voor problemen zorgt met modden, setups met meerdere videokaarten en overlays zoals Steam.

Dit laatste punt is de reden dat Epic Games Microsoft ervan beschuldigde een gesloten platform op de markt te brengen, die andere spelers van de markt zou proberen te duwen: "Als Microsoft niet kiest voor een open platform, moet en zal het UWP doodbloeden door verzet vanuit de industrie."

Kevin Gallo, vicepresident van UWP, reageerde door te melden dat het hier om een open ecosysteem gaat, die bedoeld is een service aan te bieden aan iedere ontwikkelaar.

Vorig jaar gaf Phil Spencer, de baas van Xbox One, aan UWP nog te willen verbeteren en deze problemen op te willen lossen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Divinity: Original Sin 2 Green Cities-uitbreiding voor Cities: Skylines nu verkrijgbaar
1

Reacties op: Windows 10-update brengt nieuwe manier om cheaters tegen te gaan

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • SuperDre

  • 20 oktober 2017 19:06
  Waarom het stukje over UWP en de opmerking van Epic er in staat is voor mij een raadsel, heeft helemaal niets te maken met de toevoeging van TruePlay, zeker niet omdat Epic gewoon UE4 icm UWP heeft.
  TruePlay kan zeker een goede toevoeging zijn zodat er een standaard anti-cheat methode is, die ook goed bijgehouden kan worden. Op dit moment moet elk spel hun Eigen anticheat software meeleveren, en die zijn vaak ook niet zo gebruikersvriendelijk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.