Het is de laatste jaren geen uitzondering meer dat ontwikkelaars en uitgevers de krachten bundelen om overeind te blijven binnen de moordende game-industrie. Toch zijn er af en toe bedrijven die standvastig blijven volhouden dat ze geen zin hebben om samen te werken met iemand anders. Een perfect voorbeeld van zo'n organisatie is SEGA. Dat is vandaag gebleken nadat Simon Jeffery, de chief executive bij SEGA of America, enkele uitspraken deed.

"We hebben op dit moment geen interesse in een overname, we zijn namelijk gelukkig met de positie waarin we ons bevinden. Bovendien is het volgens mij best mogelijk om te blijven bestaan zonder samen te gaan met grote spelers binnen de markt. Je moet namelijk niet kost wat het kost op nummer één of twee staan qua verkoop, ook als zesde mag je blij zijn met je verworven positie.", aldus Jeffery.

De man liet verder nog weten dat Sega trots is op de games die ze dit jaar op de markt zullen brengen. Zo is Sega op dit moment druk bezig met games rond The Hulk en Iron Man, terwijl er ook een remake van het klassieke spel Golden Axe staat aan te komen. Verder mogen we het toekomstige DS-spel Sonic Chronicles: The Dark Brotherhood niet vergeten, een RPG die door BioWare exclusief voor de DS gemaakt zal worden.