In de Other-regio, waar Europa onder valt, werden de afgelopen negen maanden 480.000 exemplaren verkocht. De eerste zes maanden van het fiscale jaar werd door Nintendo voor deze markt nog een negatief verkoopaantal van 20.000 exemplaren genoteerd, waarschijnlijk omdat retailers hun voorraden niet verkocht kregen en Nintendo ze weer terug heeft genomen. 

Met 5,86 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd staat de Wii U momenteel nog boven de PlayStation 4 en Xbox One, die volgens de meest recente cijfers respectievelijk ruim 4,2 miljoen en 3 miljoen keer over de toonbank zijn gegaan. De Wii U is echter al sinds november 2012 verkrijgbaar, de PS4 en Xbox One sinds november van vorig jaar. 

Voor de afgelopen negen maanden noteert Nintendo een nettowinst van van 10,20 miljard yen, maar de uitgever verwacht voor het gehele fiscale jaar een nettoverlies van 25 miljard yen, omgerekend zo'n 175 miljoen euro. Dit vanwege de tegenvallende verkoop van de Wii U. Onlangs stelde Nintendo de verkoopverwachting voor fiscaal 2014 bij van 9 miljoen naar 2,8 miljoen exemplaren. Na negen maanden staat het aantal op 2,41 miljoen.

De uitgever kondigt naar verwachting aanstaande donderdag aan hoe het zijn strategie bijstelt als gevolg van de slechte financiële prestaties, tijdens een gesprek met investeerders. CEO Satoru Iwata liet voor die tijd al weten dat hij de komende vijf maanden zijn salaris halveert. Enkele andere topmannen leveren twintig tot dertig procent in.

Nintendo 3DS

Van Nintendo's 3DS werden de afgelopen negen maanden 11,65 miljoen exemplaren verkocht, waarvan 7,76 miljoen in het laatste kwartaal. Nintendo verwacht er over heel fiscaal 2014 wereldwijd 13,5 miljoen te verkopen, een aantal dat onlangs ook werd bijgesteld van 18 miljoen.