Nieuws

Wii U-versie Project Cars wellicht geannuleerd

Slightly Mad Studios richt zich op nieuwe Nintendo-console

Geschreven door Sander Hölsgens op
Project Cars verschijnt mogelijk niet langer voor de Wii U. Dat maakt ontwikkelaar Ian Bell bekend op het Project Cars-forum.

Volgens Bell draait de Wii U-versie op dit moment op 23fps, 720p. Dit voldoet qua resolutie aan de verwachtingen, maar niet als het gaat om de framerate. Voor Bell is dit een reden om te overwegen de Wii U-versie te annuleren: "Om eerlijk te zijn: tenzij we het visuele gedeelte van de game terugschroeven, denk ik dat we ons richten op Nintendo's volgende console (...) In principe kunnen we 30fps halen, maar dat zou een enorme berg aan werk zijn. En dan zul je zien dat Nintendo de volgende console aankondigt als wij halverwege het oppoetsen van de Wii U-versie zijn (nota bene: ik weet hier het fijne niet fijn, ik heb alleen maar geruchten gehoord). Ons project zou dan wel eens het beste kunnen zijn dat de console op racesimulatiegebied kan overkomen".

Geen PS3 en Xbox 360, nu ook geen Wii U?

Project Cars werd eveneens aangekonding voor de Xbox 360 en PlayStation 3. Wegens technische beperkingen zijn die versies geschrapt. Slightly Mad Studios richtte zich vervolgens op de pc-, Xbox One- en PlayStation 4-versies, die begin mei verschenen. Project Cars voor Wii U werd vervolgens uitgesteld en afgaande op Bells opmerkingen wordt deze versie mogelijk geannuleerd.

Joe van Burik recenceerde Project Cars voor Gamer.nl. Hij beoordeelde de game met een 8.5  en stelde dat dit "misschien wel dé racegame van 2015 is".

Bron: Slightly Mad Studios

Dit artikel delen:

Lees meer

Mad Max: ‘Gigantisch op meerdere manieren’ 2K Games werkt aan nieuwe franchise genaamd Advent
3

Reacties op: Wii U-versie Project Cars wellicht geannuleerd

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Ksmai

  • 26 mei 2015 16:14
  Ik hoop voor Nintendo dat ze dit jaar wat meer vertrouwen kunnen scheppen voor de Wii U. Hopelijk gaat dit lukken met de nieuwe Zelda.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Arrahant

  • 26 mei 2015 20:08
  Nintendo kan maar beter snel met de NX komen nu dit soort geruchten de ronde doen. Lijkt me niet erg positief voor de verkopen tijdens het restant van de levensduur van de console… Bizar dat het bedrijf er zelf voor heeft gezorgd dat devs liever de kat uit de boom kijken! Consumenten zullen dat gedrag overnemen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Solowo

  • 26 mei 2015 22:47
  Heb me er al bij neergelegd dat het vooral eigen games zullen zijn voor de wii u, maakt het een bijzondere maar ook beperkte console.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.