Volgens de bron gaan Nintendo’s grootste zorgen uit naar de verlaging van de productiekosten om de winst te maximaliseren. "Nintendo is aan het snijden in de hardwarekosten van de Wii U om het vertrouwen van investeerders weer op te bouwen. Nintendo wil dat beleggers de Wii U zien als een minder risicovolle investering", aldus de bron.

Het vertrouwen in Nintendo is geschaad door de prestaties van de Nintendo 3DS. Die verkocht aanvankelijk onder verwachting, waarna de prijs van het apparaat verlaagd moest worden tot onder de kostprijs. Sinds die maatregel zijn de verkopen van de 3DS aanzienlijk verbeterd.

Incompleet

De 180 dollar aan productiekosten maken het plaatje nog niet compleet. Nintendo heeft ook kosten gemaakt voor het onderzoeken en ontwikkelen van het apparaat en moet nog investeren in zaken als transport, marketing, verpakking en opslag.

Het is niet ongebruikelijk dat de verkoopprijs van een apparaat ver boven de productiekosten liggen. Ter vergelijking: de geschatte productiekosten van Microsofts Kinect liggen rond de 56 dollar, terwijl het apparaat voor 150 dollar wordt verkocht. Een iPhone 4S kost volgens schattingen 188 dollar om te maken, terwijl de smartphone een consumentenprijs heeft van 649 dollar.