"Nee, het heeft niet hetzelfde niveau als de PS3 of de Xbox 360. De graphics zijn gewoon niet zo sterk", zei één van de ontwikkelaars. Een andere ontwikkelaar is eenzelfde mening toebedeeld: "Ja, het is waar. [De Wii U] produceert graphics niet zo goed als de PS3 of 360. Er zijn niet zoveel shaders en de [console] is gewoon niet capabel. Tuurlijk, sommige dingen zijn beter, vooral als gevolg van een modern design. Maar over het algemeen kan de Wii U het gewoon niet bijhouden."

Tabletcontroller

Ook de tabletcontroller blijkt controversieel bij de ontwikkelaars. "Het hele ding bij de tabletcontroller is dat je er maar één krijgt, en die niet compleet onafhankelijk gebruikt kan worden. De console moet aanstaan en je moet binnen een bepaald bereik zijn." De andere controllers zijn volgens de anonieme ontwikkelaar gewoon Wii-controllers. "De vorm mag misschien wat veranderen, maar het is dezelfde controller."

De ontwikkelaars menen dat de combinatie PlayStation 3 en PlayStation Vita een sterkere is dan de Wii U en de tabletcontroller. "Je kan alles met die combo doen wat ook met de Wii U kan, en meer."