De ene controller zou een nieuwe versie van de Wii-afstandsbediening zijn, de andere een controller met acht knoppen, twee analoge sticks en een touchscreen van 6,2 inch. Games kunnen vanaf de spelcomputer naar de controller gestreamd worden, zo melden de bronnen verder. Ook zou de controller een camera hebben. Er wordt gesuggereerd dat spelers zelf kunnen kiezen welke controller ze het liefst gebruiken voor hun games.

IGN zegt ook veel informatie te hebben over de hardware. Zo zou de videokaart gebaseerd zijn op AMD's R700-technologie; de videokaart zou krachtiger zijn dan die in de PlayStation 3. IGN bevestigt bovendien de geruchten dat het apparaat net als de Xbox 360 draait op een IBM-processor met drie cores. De kloksnelheid van de processor zou echter hoger liggen dan die van de Xbox 360.

Moderne SNES

De Wii-opvolger, die volgens sommige bronnen misschien de Nintendo Stream gaat heten, zou ongeveer net zo groot zijn als het originele Xbox 360-model en eruitzien als een moderne Super Nintendo. Gisteren dook er een eerste tekening van het apparaat op; inmiddels is ook een foto beschikbaar. De betrouwbaarheid van deze afbeeldingen is echter twijfelachtig.