Volgens de site What They Play komt er een volgende Nintendo-console uit in 2011, de Wii HD. Het gaat om een echte nieuwe console en niet zomaar om een geüpgrade versie van de Wii.

De site beroept zich op diverse bronnen binnen de gamesindustrie. Deze bronnen wilden nog niet te specifiek zijn, maar lieten al wel enkele dingen los. Nintendo gaat nu, een generatie na Sony en Microsoft, overstappen naar HD en zal zich bovendien meer focussen op digitale distributie, meer opslagruimte en backwards compatibiliteit.

Ditmaal gaat het ook om de manier van besturen in plaats van om de console zelf. Het lijkt er sterk op dat Nintendo voortbouwt op de motion sensoring techniek. Bovendien heeft Nintendo de laatste jaren veel meer geld uitgegeven aan technische ontwikkeling, wat erop zou kunnen duiden dat de stap naar geavanceerde technologie dan eindelijk gezet gaat worden.

Natuurlijk is dit allemaal nog maar een gerucht, maar hoe verder de tijd vordert, hoe dichterbij de volgende generatie alweer komt...

Gaat Mario eindelijk HD?