Nieuws

Westerse Square Enix-studio's nu officieel onderdeel van Embracer Group

Embracer heeft nu ook Tomb Raider, Deus Ex en Thief in handen

Geschreven door Michel Musters op
De aankoop van de drie Westerse ontwikkelstudio's van Square Enix door Embracer Group is afgerond.

Dat meldt Embracer in een persbericht. In mei kondigde Embracer aan dat het Square Enix Montréal, Crystal Dynamics en Eidos-Montréal voor 300 miljoen dollar ging overnemen. Die overname is nu afgerond.

Embracer is nu dan ook eigenaar van de drie hierboven genoemde studio's. Ook heeft Embracer diverse IP's van de studio's in handen, waaronder Tomb Raider, Thief, Deus Ex en Legacy of Kain.

Het is al een tijdje bekend dat Crystal Dynamics aan een nieuwe Tomb Raider-game werkt. Het enige dat tot nu toe bekend is over het spel, is dat het op Unreal Engine 5 draait. Wel lekten er eerder al wat mogelijk details over de game uit. Zo zou Lara Croft al iets ouder zijn dan in de vorige Tomb Raider-trilogie - en zou een nieuwe generatie zijn opgegroeid met Lara als ideaalbeeld. Ze zou dan ook samenwerken met een groep fans.

Embracer Group heeft tien overkoepelende uitgevers in handen, waaronder Koch Media, Deep Silver, THQ Nordic, Saber Interactive en Gearbox Software. Daaronder vallen meer dan honderd ontwikkelstudio's. Het bedrijf staat er bekend om allerlei kleine tot middelgrote studio's over te nemen. 

De afgelopen jaren heeft het bedrijf onder andere 3D Realms, Flying Wild Hog, comicuitgever Dark Horse, The Gearbox Entertainment Company, Zen Studios, Slipgate Ironworks, CrazyLabs, Aspyr Media en Ghost Ship Games opgekocht. Ook is het nu eigenaar van Middle-earth Enterprises, waarmee het de licentie voor films, games en merchandise gebaseerd op The Lord of the Rings en The Hobbit in handen heeft.

Dit artikel delen:

Lees meer

Hak er op los in Stray Blade Total War-maker werkt aan een nog naamloze actiegame
2

Reacties op: Westerse Square Enix-studio's nu officieel onderdeel van Embracer Group

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Improv

  • 26 augustus 2022 16:24
  En ze maken ook de nieuwe perfect dark

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  mole28

  • 26 augustus 2022 18:04
  Hopelijk komt er nu eindelijk eens een soort remake of remaster van de Legacy of Kain serie, bij voorkeur met de originele stemmen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.