Westerse Square Enix-studio's nu officieel onderdeel van Embracer Group

Westerse Square Enix-studio's nu officieel onderdeel van Embracer Group

De aankoop van de drie Westerse ontwikkelstudio's van Square Enix door Embracer Group is afgerond.

Dat meldt Embracer in een persbericht. In mei kondigde Embracer aan dat het Square Enix Montréal, Crystal Dynamics en Eidos-Montréal voor 300 miljoen dollar ging overnemen. Die overname is nu afgerond.

Embracer is nu dan ook eigenaar van de drie hierboven genoemde studio's. Ook heeft Embracer diverse IP's van de studio's in handen, waaronder Tomb Raider, Thief, Deus Ex en Legacy of Kain.

Het is al een tijdje bekend dat Crystal Dynamics aan een nieuwe Tomb Raider-game werkt. Het enige dat tot nu toe bekend is over het spel, is dat het op Unreal Engine 5 draait. Wel lekten er eerder al wat mogelijk details over de game uit. Zo zou Lara Croft al iets ouder zijn dan in de vorige Tomb Raider-trilogie - en zou een nieuwe generatie zijn opgegroeid met Lara als ideaalbeeld. Ze zou dan ook samenwerken met een groep fans.

Embracer Group heeft tien overkoepelende uitgevers in handen, waaronder Koch Media, Deep Silver, THQ Nordic, Saber Interactive en Gearbox Software. Daaronder vallen meer dan honderd ontwikkelstudio's. Het bedrijf staat er bekend om allerlei kleine tot middelgrote studio's over te nemen. 

De afgelopen jaren heeft het bedrijf onder andere 3D Realms, Flying Wild Hog, comicuitgever Dark Horse, The Gearbox Entertainment Company, Zen Studios, Slipgate Ironworks, CrazyLabs, Aspyr Media en Ghost Ship Games opgekocht. Ook is het nu eigenaar van Middle-earth Enterprises, waarmee het de licentie voor films, games en merchandise gebaseerd op The Lord of the Rings en The Hobbit in handen heeft.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

En ze maken ook de nieuwe perfect dark

0
test

Hopelijk komt er nu eindelijk eens een soort remake of remaster van de Legacy of Kain serie, bij voorkeur met de originele stemmen.

0

Aanbevolen voor jou