West Games: 'Er wordt foutieve informatie over ons verspreid' | Gamer.nl

West Games: 'Er wordt foutieve informatie over ons verspreid' | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

West Games geeft aan dat de officiële Facebook-pagina van de Stalker-games hen aanmerkt als een legitieme partij die werkt aan een nieuwe game en de ontwikkelaar gezien kan worden als een afgeleide van voormalig ontwikkelaar GSC Game World. Ook merkt West Games op dat eerdere negatieve feedback aan hun adres door andere partijen, inmiddels is verwijderd.

Onlangs kondige West Games Areal als Kickstarter-project aan, een naar eigen zeggen spiritueel vervolg op de Stalker-games gemaakt door ex-werknemers aan de Stalker-games. Hierop kwamen van onder meer ontwikkelaar Vostok (Survarium) en vanuit de community van Misery of the Seed-mod negatieve opmerkingen. Volgens deze partijen hadden de werknemers van West Games niets te maken met de voormalig Stalker-ontwikkelaar, GSC Game World.

In een verdere verklaring verduidelijkte Vostok nog dat er over de loop van de jaren "letterlijk honderden mensen hebben gewerkt aan ditjes en datjes". Die verklaring leest verder: "Veel mensen zijn naar de studio gekomen om er een paar maanden te werken om de Stalker-ontwikkeling aan hun cv te kunnen toevoegen. Veelal claimden zij achteraf dat ze 'kernontwikkelaars' achter de game waren. Je zou dat toch niet weten, toch?"


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou