Nieuws
Xbox

'Werkrelatie tussen Xbox en Activision Blizzard is veranderd'

Als gevolg van de berichtgeving rondom giftig werkgedrag bij Activision Blizzard

Geschreven door Michel Musters op
De werkrelatie tussen Xbox en Activision Blizzard is veranderd sinds dat er berichten over de giftige werkrelatie bij het laatstgenoemde bedrijf naar buiten zijn gekomen.

Dat laat Xbox-hoofd Phil Spencer weten in een interview met New York Times. Afgelopen november kwam een artikel van Wall Street Journal naar buiten waarin werd geclaimd dat Activision Blizzard-CEO Bobby Kotick op de hoogte was van giftig werkgedrag en seksuele intimidatie op de werkvloer. Een paar dagen later lekte er een interne e-mail van Spencer uit waarin hij aan Xbox-werknemers liet weten dat "alle aspecten van de relatie met Activision Blizzard worden geëvalueerd".

Spencer werd in het recente interview met New York Times gevraagd wat dat precies inhoudt. "Ik ga mij logischerwijs niet publiekelijk uitlaten over het werk dat we specifiek met een partner als Activision doen. Maar we hebben de manier waarop we bepaalde dingen met ze doen veranderd, en daar zijn ze van op de hoogte."

Op wat voor manier de samenwerking precies is veranderd, gaf Spencer niet aan. Hij benadrukte wel dat de berichten over het giftige werkgedrag hem "verdrietig en misselijk" maakte. Hij geeft ook aan dat de geschiedenis van Xbox als bedrijf zelf niet vlekkeloos is. Zo haalt hij een moment in 2016 aan, toen voor een feest tijdens GDC schaars geklede vrouwen werden ingehuurd. Volgens Spencer heeft het bedrijf daar van geleerd en hoopt hij dat hij anderen kan helpen om er beter van te worden, in plaats van ze te straffen voor gedrag uit het verleden.

Dit artikel delen:

Lees meer

Techland nuanceert speelduur van vijfhonderd uur voor Dying Light 2 Horizon: Forbidden West - Collector's Edition voor PS4 en PS5 nu verkrijgbaar
4

Reacties op: 'Werkrelatie tussen Xbox en Activision Blizzard is veranderd'

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • GangstaLean

  • 11 januari 2022 15:48
  Nou nou nou… Wat is er mis met een paar schaarsgeklede vrouwen (die tegen betaling/vrijwillig zijn ingehuurd). Over 10 jaar wonen hier denk ik alleen nog maar brave engeltjes op deze planeet!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ali3n8tor

  • 11 januari 2022 16:29
  @GangstaLean Dat heet virtue signaling. Het verkopen van een moreel standpunt om er goed uit te zien voor de rest.

  als je inderdaad het inhuren van aantrekkelijke danseressen (die het *voor hun werk* doen ipv gedwongen) gaat vergelijken met sexuele intimidatie en verkrachtingen zoals bij Activision is gebeurd, dan ben je wel een sneu figuur.

  en ondertussen gewoon zaken doen met Activision.

  En begrijp mij niet verkeerd, alle bedrijven doen dit soort PR.. zo van oh kijk ons eens goed bezig zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ziminar

  • 11 januari 2022 19:37
  @ali3n8tor tegenwoordig hoef je als bedrijf maar een kleine misstap te maken en je wordt al aan de schandpaal genageld door het internet. De reden dat bedrijven zo voorzichtig zijn tegenwoordig hiermee komt door de gekken en wappies op het internet.
  Mensen worden al helemaal gek als Sonic verkeerde haren heeft.

  Dit is trouwens niet helemaal wat virtue signaling is, hij wordt ernaar gevraagd in een interview, wat hij dan moeten antwoorden?
  Ik vind het nog een soort van netjes dat hij hen niet keihard veroordeeld als je zelf als bedrijf ook niet 100% schoon bent. Hand in eigen boezem steken heet dat.
  Ik zei het eerder al, als bedrijf moet je oppassen met dit veroordelen, want straks blijkt er bij jou intern ook ineens vanalles mis te zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Qinneth

  • 12 januari 2022 12:43
  @ali3n8tor Dat is inderdaad een slechte vergelijking vanuit Phil Spencer. Er wordt ook al zo moeilijk gedaan over Booth babes, wanneer je de dames zelf vraagt wat ze er van vinden, dan vinden ze het hartstikke leuk werk, wat goed betaalt.

  Uiteraard moet echt giftig gedrag met aanrandingen en sexuele intimidatie worden voorkomen, maar zoals gebruikelijk vind er overcorrectie plaats waarin NIKS mag en ALLES vrouw-onterend is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.