Nieuws
Activision Blizzard

Werknemers Blizzard Albany willen vakbond oprichten

Activision-studio Raven Software richtte eerder al vakbond op

Geschreven door Michel Musters op
Werknemers van Blizzard Albany hebben bij de National Labor Relations Board de oprichting van een vakbond aangevraagd.

De werknemers van de studio die voorheen bekendstond als Vicarious Visions willen zich organiseren onder de noemer Game Worker Alliance Albany. Op social media spraken zij zich publiekelijk uit over de keuze. 

De werknemers willen door het creëren van een vakbond eerlijke compensatie, transparantie qua loon en een juiste balans tussen werk en privéleven bewerkstelligen. De groep dringt er bij moederbedrijf Activision Blizzard op aan om "vrijwillig de vakbond te erkennen en ons recht om onszelf te organiseren te respecteren zonder wedervergelding of tussenkomst".

Een woordvoerder van Activision Blizzard heeft volgens The Washington Post laten weten dat het de rechten van werknemers om zich aan te sluiten bij een vakbond respecteert. Het bedrijf werkt nog aan een directe reactie richting de groep werknemers.

Vakbonden zijn vooralsnog ongebruikelijk binnen de game-industrie, ondanks dat ze in de Verenigde Staten vaak essentieel zijn voor het hardmaken van rechten van werknemers. Sinds de controverse rondom Activision Blizzard vorig jaar omtrent giftige werkomgevingen, laten echter steeds meer mensen werkzaam binnen de industrie weten behoefte te hebben aan het aansluiten bij een vakbond. Activision-studio Raven Software richtte eerder al een vakbond op, dat werd erkend door de uitgever.

Microsoft - dat bezig is met een overname van Activision Blizzard - heeft eerder al laten weten dat het alle vakbonden die door werknemers van de Call of Duty-uitgever worden opgericht zal erkennen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Eerste beelden Yakuza 8 op internet verschenen Valve waarschuwt voor spelen op Steam Deck tijdens hoge temperaturen
1

Reacties op: Werknemers Blizzard Albany willen vakbond oprichten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Ansjo

    • 20 juli 2022 15:07
    Ik zou dan als 1 van de hoofdpunten in het beleid van zo'n vakbond aannemen om alle woke figuren uit het bedrijf te werken want die brengen elk bedrijf tot de afgrond. Als je je baan bij Blizzard wilt behouden moet je ervoor zorgen dat je content maakt waar gamers terug voor komen. Go woke go broke.

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.