De meest gedownloade game-apps staan vermeld in onderstaande lijst. Bovenaan de lijst staan de meest gedownloade gratis Android-games, onderaan de betaalde. De top drie van elk lijstje krijgt (achtergrond)informatie toegekend, evenals de gemiddelde beoordeling zoals die in de Google Play Store te zien is met het aantal beoordelingen (alle versies). Dit om een vollediger beeld te schetsen. Elke gametitel is aanklikbaar via de link.

Gratis Android-games

1. Diamond Digger Saga (King)
Een soort Candy Crush gekruist met Bejeweled. Scoor zoveel mogelijk punten door telkens drie dezelfde diamanten op een rij te vormen.
Op moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (182.070 beoordelingen). Vorige week was Diamond Digger Saga ook al eerste.

2. Candy Crush Saga (King)
Lijkt wel wat op Bejeweled, maar dan met snoepjes in plaats van diamanten. Scoor zoveel mogelijk punten door telkens drie dezelfde snoepjes op een rij te vormen.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (8.821.366 beoordelingen). Vorige week stond Candy Crush Saga ook op nummer twee.

3. Fifa 15 Ultimate Team (Electronic Arts)
Fifa, maar dan op je telefoon of tablet. Stel je eigen team samen met spelers uit allerlei bekende voetbalteams.
Op het moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,25 / 5 sterren (141.507 beoordelingen). De game is nieuw, en stond vorige week dus nog niet in de top tien.

4. Subway Surfers (Kiloo)
5. Red Bull Air Race The Game (Red Bull)
6. Candy Crush Soda Saga (King)
7. Solitaire (TaoGames Limited)
8. Clash of Clans (Supercell)
9. Farm Heroes Saga (King)
10. Don't Tap The White Tile (Hu Wen Zeng)

Betaalde Android-games

1. Minecraft - Pocket Edition (Mojang)
Het populaire bouw- en survivalspel Minecraft waarin je je creativiteit de vrije loop kunt laten.
Op moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,25 / 5 sterren (588.480 beoordelingen). Vorige week stond dit spel ook op de eerste plaats.

2. Wordfeud (Bertheussen IT) - €2,49
Speel ouderwets Scrabble op de smartphone op traditionele speelborden of willekeurig gegenereerde borden. Ook zit er een chatfunctie bij.
Op moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4,5 / 5 sterren (50.733 beoordelingen). Vorige week was dit spel ook tweede.

3. Goat Simulator (Coffee Stain Studios) - €4,49
Zaai zoveel mogelijk chaos door als geit dingen kapot te maken met kopstoten en je kleverige tong. Hoe meer chaos je veroorzaakt, hoe meer punten je krijgt.
Op moment van schrijven heeft deze game een gemiddelde score van 4 / 5 sterren (3.970 beoordelingen) Dit spel is nieuw in de top tien.

4. Worms 3 (Team 17 Digital Limited) - €1,99
5. Catan (USM) - €2,99
6. Bloons TD 5 (ninja kiwi) - €2,24
7. Grand Theft Auto: San Andreas (Rockstar Games, Inc.) - €5,99
8. Monopoly (Electronic Arts) - €1,79
9. Construction Simulator 2014 (astragon Software GmbH) - €1,00
10. Ruzzle (MAG Interactive) - €2,50