De meest gedownloade game-apps staan vermeld in onderstaande lijst. Bovenaan de lijst staan de meest gedownloade gratis Android-games, onderaan de betaalde. De top drie van elk lijstje krijgt (achtergrond)informatie toegekend, evenals de gemiddelde beoordeling zoals die in de Google Play Store te zien is met het aantal beoordelingen (alle versies). Dit om een vollediger beeld te schetsen. Elke gametitel is aanklikbaar via de link.

Gratis Android-games:

Diamond Digger Saga (King)
Een soort Candy Crush gekruist met Bejeweled. Scoor zoveel mogelijk punten door telkens drie dezelfde diamanten op een rij te vormen.
Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4 / 5 sterren (115.614 beoordelingen). Vorige week stond Diamond Digger Saga op nummer drie.

Candy Crush Saga (King)
Lijkt wel wat op Bejeweled, maar dan met snoepjes in plaats van diamanten. Scoor zoveel mogelijk punten door telkens drie dezelfde snoepjes op een rij te vormen.
Op het moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4 / 5 sterren (8.696.118 beoordelingen) Vorige week stond Candy Crush Saga net buiten de top drie, op nummer vier.

Swing Copters (.GEARS Studios)
Deze game bestuurt hetzelfde als Flappy Bird, en is ook van dezelfde maker. De speler bestuurt een helikoptertje en moet obstakels zien te ontwijken.
Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 3,75 / 5 sterren (217.292 beoordelingen). Vorige week stond Swing Copters op de eerste plaats.

4 Spider-Man Unlimited (Gameloft)
5  Angry Birds Stella (Rovio Mobile Ltd.)
6 Clash of Clans (Supercell)
7 Farm Heroes Saga (King.com)
8 Solitaire (TaoGames Limited)
9 Don't Tap The White Tile (Hu Wen Zeng)
10 Hay Day (Supercell)

Betaalde Android-games:

Minecraft – Pocket Edition (Mojang) - €5,49
Minecraft draait om de kunst van het verzamelen en plaatsen van blokjes. Dat klinkt saai, maar met een beetje fantasie worden de mooiste dingen gebouwd. Verbouw gewassen, laat dieren paren en hak kostbare mineralen uit. Of ga de strijd aan met skeletten, zombies en vele andere monsters.
Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4,25 / 5 sterren (579.922 beoordelingen). Vorige week stond dit spel ook op de eerste plaats.

Wordfeud (Bertheussen IT) - €2,49
Speel ouderwets Scrabble op de smartphone op traditionele speelborden of willekeurig gegenereerde borden. Ook zit er een chatfunctie bij.
Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4,5 / 5 sterren (50.555 beoordelingen). Vorige week was dit spel ook tweede.

Worms 3 (Team 17 Digital Limited) - €1,99
Wie het befaamde Worms kent heeft weinig uitleg nodig over deze game. Het is een strategische game waarin wormpjes elkaar afslachten met granaten, bazooka’s, kamikazeaanvallen en soms een bananenbom.
Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4 / 5 sterren (9.316 beoordelingen). Vorige week stond dit spel ook op nummer drie.

Catan (USM) - €2,99
5 Bloons TD 5 (ninja kiwi) - €2,24
Construction Simulator 2014 (astragon Software GmbH) - €1,00
Grand Theft Auto: San Andreas (Rockstar Games, Inc.) - €5,99
8 Ruzzle (MAG Interactive) - €2,50
9 Monopoly (EA Mobile) - €1,79
10 The Room (Fireproof Games) - €0,89