De meest gedownloade game-apps staan vermeld in onderstaande lijst. Bovenaan de lijst staan de meest gedownloade gratis games voor Windows Phone, onderaan de betaalde. De top drie van elk lijstje krijgt (achtergrond)informatie toegekend, evenals de gemiddelde beoordeling zoals die in de Windows Phone Store te zien is met het aantal beoordelingen (alle versies). Dit om een vollediger beeld te schetsen. Elke gametitel is aanklikbaar voor de link.

Gratis Windows Phone-games:

1. Subway Surfers (Kiloo Games)
Surf over een treinspoor en treinen – omdat het kan – en wees voorzichtig geen fatale botsing te maken. Probeer zo snel mogelijk muntjes te verzamelen.
Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4,5 / 5 sterren (768 beoordelingen). Daarmee blijft het spel sinds vorige week op nummer een staan.

2. Circuits (blugri softwareservices BVBA)
Repareer het elektrische circuit zodat het lampje gaat branden. Zorg wel dat je de elektrische schokken en time-outs ontwijkt.
Op het moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4,5 / 5 sterren (41 beoordelingen). Dit spel stond vorige week op de vierde plaats.

3. Angry Birds Epic (Rovio Entertainment Ltd)
Een turn-based rpg waarin de personages van Angry Birds allerlei vijanden moeten bevechten in een middeleeuwse setting.
Op het moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4,5 / 5 sterren (737 beoordelingen). Deze game was vorige week zesde.

4. Delivery Simulator (Simula Games)
5. Don't Tap on The White Tile (Handtoy)
6. Hungry Shark Evolution (Ubisoft)
7. Super Sweet Crush (XiaomiCandy)
8. 4 In A Row 2 (Magma Mobile)
9. Fail Hard (Fingersoft)
10. Despicable Me: Minion Rush (Gameloft)

Betaalde Windows Phone-games:

1. Cut The Rope Experiments (ZeptoLab UK Limited) - €0,99
Dit is een puzzelspelletje waarin je touwen met de goede timing moet doorsnijden zodat een snoepje in de bek van een groen monstertje terecht komt.
Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 3,5 / 5 sterren (59 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook op de eerste plaats.

2. Angry Birds Star Wars (Rovio Entertainment Ltd.) - €0,99
Deze game speelt hetzelfde als de originele Angry Birds: schiet vogels op varkens af en verniel zoveel mogelijk voor een goede score. Maar dan met Star Wars-outfits.
Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 4,5 / 5 sterren (24 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook op twee.

3. Angry Birds (Rovio Entertainment Ltd.) - €0,99
Zoals hierboven vermeld staat: vermoord alle varkens in zo weinig mogelijk zetten. Het is af en toe wat puzzelen en levels worden aanzienlijk moeilijker. Zo heel af en toe kan een tutorial net even de uitkomst bieden.
Op moment van schrijven heeft de app een gemiddelde van 3 / 5 sterren (46 beoordelingen). Deze game stond vorige week ook op de derde plaats.

4. Wordfeud (Bertheussen IT) - €2,99
5. Mirror's Edge (Electronic Arts) - €2,99
6. Plants vs. Zombies (Electronic Arts) - €1,99
7. Toy Story Smash It! (Disney) - €1,99
8. Terraria (505 Games) - €4,99
9. Real Racing 2 (Electronic Arts) - €4,99
10. Survivalcraft (Candy Rufus Games) - €4,99