Vooral op het gebied van first person shooters is de concurrentie moordend. Keer op keer verschijnen er games in dit genre die op technisch vlak de lat weer wat hoger leggen. De laatste game die dit wist te bewerkstelligen was Far Cry en Doom 3 en Half-Life 2 staan te popelen om dit ook te mogen doen. De overige shooters lopen slechts achter de feiten aan en zullen vooral met unieke features, een originele setting, goed verhaal en een dosis humor het onderscheid moeten maken.

Vivisector van Action Forms en 1C Company is zo'n spel dat, door de erg lange ontwikkelcyclus, grafisch niet meer met de groten der aarde mee kan. Oke, het spel kent ragdoll physics, maar ook alleen voor hangende lijken en bureaustoelen. Er zijn enige buitenlocaties in het spel aanwezig, maar deze doen meer aan Carnivores dan aan Far Cry denken.

We hadden echter al die tijd de hoop dat de makers met wat leuke gameplay elementen zouden komen die het spel, op een Serious Sam achtige manier, in de kijker wisten te brengen. Het nieuwe filmpje dat 3D Gamers voor je klaar heeft staan, laat hiervan helaas weinig zien: lange, grauwe gangen, met zo af en toe een tegenstander die met wapens als een shotgun en een M16 om zeep geholpen wordt. Hadden we dat niet al eens eerder gezien?