Titled Mill Entertainment is een nieuw opgerichte ontwikkelaar waarvan de meeste werknemers afkomstig zijn van Impressions, de ontwikkelaar die ons met de regelmaat van de klok historische stedenbouwgames als Caesar, Pharaoh en Emperor bracht. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de eerste titel van Titled Mill ook in het stedenbouwgenre valt.

In Children of the Nile krijg je als speler de rol van farao aangemeten en dien je het Egypte van weleer uit de grond te stampen. Je zult je vooral moeten bekommeren om je onderdanen en goed naar hun wensen moeten luisteren, mocht je de meest succesvolle farao willen zijn. Wanneer je genoeg succes hebt kun je tevens prachtige monumenten uit de grond stampen. Dit alles wordt, middels de Empire Earth engine, in 3D weergegeven en daarma is Children of the Nile, net als Monte Cristo onlangs beweerde voor Medieval Lords, de eerste 3D stedenbouwgame.

Op de nieuw gelanceerde officiële website vind je alvast een paar nieuwe screenshots, een FAQ, wat concrete informatie over het spel en enige muziekjes om je in de stemming te brengen.