Way of the Samurai 4 debuteert dit jaar op de pc | Gamer.nl

Way of the Samurai 4 debuteert dit jaar op de pc | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De game kwam in 2012 uit op PlayStation 3, en was oorspronkelijk alleen op dat platform te spelen. Het wordt het eerste deel in de serie die op de pc te spelen is. Het spel speelt zich af in een fictieve versie van Japan in de negentiende eeuw, de speler kan zich aansluiten bij de overheidsgezinden, de rebellen of de Britsgezinde strijdkrachten die de vreden proberen te bewaren.

Het spel bevat een uitgebreid zwaardvechtsysteem, maar ook ouderwetse kruitwapens als musketten en primitieve pistolen. Ook is er veel aan te pa en, zoals het uiterlijk van het hoofdpersonage en wapens. Een precieze releasedatum voor Way of the Samurai is niet bekend, alleen dat het spel dit jaar nog uitkomt.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou