Wasteland 2 vertraagd, bèta in oktober | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

InXile-studiobaas Brian Fargo meldt dat de ontwikkeling van Wasteland 2 voorspoedig verloopt, maar dat het team wel een vertraging van zo'n zes weken heeft opgelopen. Of de officiële release daarmee ook 1,5 maand later plaatsvindt, is niet duidelijk. Fargo wijt de vertraging aan de vergrote schaal van het spel, nadat het ruim drie keer zoveel als het beoogde bedrag op wist te halen via Kickstarter. 

Inxile verwacht in augustus een zogeheten 'feature complete'-versie te hebben. Hierbij zijn alle belangrijke gameplayelementen aanwezig en werkend. Daarna wordt er vooral gewerkt aan optimalisatie van de graphics, artwork voor de interface en het toevoegen van de muziek. De bèta die vervolgens in oktober van start gaat, is toegankelijk voor iedereen die op Kickstarter 55 dollar of meer heeft gedoneerd. Deze testfase verloopt (onder meer) via Steam.

Torment: Tides of Numenera

InXile werkt naast Wasteland 2 ook nog aan een spiritueel vervolg op role-playing game Planescape: Torment. Torment: Tides of Numenera had net als de opvolger van Wasteland 900.000 dollar nodig om gemaakt te worden, maar haalde uiteindelijk ruim 4 miljoen euro op. Als gevolg werd het spel naar de eerste helft van 2015 uitgesteld, om beter gebruik te maken van de extra financiering.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou