Warren Spector, de bedenker van Deus Ex en huidige ontwikkelaar van Epic Mickey, heeft nog altijd interesse in het maken van titels in de stijl van Deus Ex. "Er zijn nog steeds Deus Ex-verhalen die ik zou willen vertellen. Het verhaal is voor mij niet voorbij", meldt hij in een interview met Variety.

Spector zegt  geprobeerd te hebben de rechten van de Deus Ex-licentie over te nemen van uitgever Eidos, dat momenteel een prequel in ontwikkeling heeft. Toen dat niet lukte begon Spector's huidige studio Junction Point met de ontwikkeling van een science-fiction titel met soortgelijke thema's, maar zonder het gezicht van Deus Ex. "Ik vijlde als het ware het serienummer weg," zo zegt Spector.

Epic Mickey

Toen Junction Point Studios door Disney Interactive werd overgenomen om Epic Mickey te ontwikkelen, verdween de spirituele opvolger van Deus Ex  in de ijskast. Daarnaast stopte de studio ook met de ontwikkeling van een andere titel, een groot fantasyproject waar Spector al vijftien jaar mee bezig was. Beide projecten zouden echter alsnog ontwikkeld kunnen worden, want Disney heeft ook op deze titels de rechten.

Spector zegt daarnaast verbaasd en zelfs teleurgesteld te zijn dat hardcore gamers niet kwaad op hem zijn geworden om dergelijke titels te verruilen voor Epic Mickey, een licentiegame op de Wii. "Ik ben met stomheid geslagen. Ik was mijn harnas al aan het klaarmaken en mijn messen aan het slijpen en klaar voor een gevecht. [...] Ik ben een venijnig mannetje en ik hou wel van een gevecht."