Warner in beroep tegen ban Mortal Kombat in Australië | Gamer.nl

Warner in beroep tegen ban Mortal Kombat in Australië | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Na het zorgvuldig overwogen te hebben heeft Warner Bros. Interactive Entertainment Australia (WBIE) besloten om bij de Australian Cla ification Review Board in hoger beroep te gaan tegen het besluit om een cla ificatie te weigeren aan Mortal Kombat", schrijft Warner Bros. in een statement.

"Na de gameplay en het oorspronkelijke besluit van de Australian Cla ification Board opnieuw te hebben bekeken, gelooft WBIE Australia dat het geweld in de game op een lijn zit met dat van talloze andere titels die in Australië te koop zijn. Daarom wil het bedrijf alle mogelijkheden aangrijpen om de game beschikbaar te maken voor Mortal Kombat-fans in dit land. Een identieke versie van de game wordt voor het beroep aangeboden."

Cla ificatie

In Australië is bepaald dat alleen games die geschikt zijn voor minderjarigen een cla ificatie krijgen. Mortal Kombat is te gewelddadig bevonden voor minderjarigen en moet het zonder cla ificatie doen; zonder cla ificatie mogen games in Australië niet verkocht worden. Veel games worden om die reden gecensureerd in Australië, waarna ze geschikt worden bevonden voor gamers van vijftien jaar en ouder.

In Australië wordt er al enkele jaren gediscu ieerd over de vraag of er een 18+ cla ificatie toegevoegd moet worden. Westerse instanties die belast zijn met een soortgelijke taak, zoals de ESRB in de Verenigde Staten, de BBFC in het Verenigd Koninkrijk, de USK in Duitsland en de PEGI in de rest van Europa hanteren wel een 18+ cla ificatie.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou