De patch is al geruime tijd te testen via de Public Test Realm-servers van het spel. Op dinsdag 14 oktober wordt de update officieel naar de Amerikaanse servers uitgerold en naar alle waarschijnlijkheid een dag later ook in Europa. De patch voert een groot aantal veranderingen door op het gebied van balans, spelmechanieken en ook op grafisch vlak. 

Zo krijgen alle oudere speelbare rassen in de game, zoals Human, Night Elf, Tauren en Troll, een make-over om de modellen van meer detail te voorzien. Verder gaat het healing-systeem op de schop, wordt de zogeheten quest log geïntegreerd in de wereldkaart en is de Group Finder-functie uitgebreid waardoor spelers nu uit verschillende groepen kunnen kiezen of er zelf een aan kunnen maken.

Daarnaast worden er per klasse en ras een aantal veranderingen doorgevoerd en komt er een speciaal evenement in aanloop naar Warlords of Draenor dat zich afspeelt in Upper Blackrock Spire, geschikt voor level 90-spelers. De volledige patch notes zijn te lezen op Battle.net. Warlords of Draenor lanceert 13 november.