Het is al weer een tijdje geleden dat een game 'gold' ging, oftewel af was, maar dit keer is het de beurt aan Warlords Battlecry 2. Niet echt een spel waar mensen al lang op staan te wachten maar misschien wel een onverwachte hit. Ubi Soft Entertainment, a world leader in interactive entertainment, today announced that Warlords Battlecry II, the sequel to the popular and award-winning fantasy Real-Time Strategy (RTS) game Warlords Battlecry, has gone gold. The title is expected to ship to U.S. retail shelves March 12, with an MSRP of $39.99. Additionally, the company announced that the original Warlords Battlecry is now available at retail and from ubi.com for only $9.99, allowing gamers to fully immerse themselves in the world of Etheria and Warlords Battlecry experience.

De gameplay leunt wel wat aan bij Warcraft3. Zo heb je in deze RTS ook een hero die van groot belang is voor het spel, en zijn er een aantal neutrale gebouwen in het spel. Deze gebouwen kunnen bijvoorbeeld bepaalde quests geven die je moet vervullen in ruil voor een sterke eenheid. Deze quests zitten ook in de skirmish potjes en kunnen dus voor enige vorm van afwisseling zorgen.Er is echter geen sprake van na-aperij, de voorganger van dit spel had deze gameplay namelijk ook al. Deze titel zal het dus van de gameplay moeten hebben, en deze lijkt niet echt slecht te gaan worden.

Grafisch heeft deze game nog het meest weg van Total Annihilation, alhoewel de eenheden in deze game 'gewoon' bitmaps zijn, die wel heel erg mooi geanimeerd zijn. Het landschap is wel 3d maar door de bitmaps van eenheden en gebouwen niet roteerbaar.

Op de officiele site zijn een groot aantal screenshots te vinden en is tevens een demo te downloaden zodat je zelf een mening kan vormen over dit spel. Wordt in de winkels verwacht ergens in maart, uitgegeven door Ubisoft.