Starhawk bevat in tegenstelling tot zijn voorganger een multiplayer- én een singleplayermodus. De game speelt zich af op verlaten manen waar facties strijden om het waardevolle rift energy. De singleplayer volgt hoofdrolspeler Emmett Graves, een rifter die zijn brood verdient met het verzamelen en verkopen van de kostbare grondstof. Graves gaat de strijd aan met de Outcasts, die volgens LightBox het beste zijn te beschrijven als "herkenbare onmenselijke handlangers". 

De game is een third-person shooter met voer- en vliegtuigen, maar bevat ook elementen van strategiegames. Dit schrijft website Joystiq in zijn previewartikel over de game. Wanneer spelers meer voertuigen willen in een bepaald gebied, kunnen ze daar bijvoorbeeld garages en hangars bouwen om meer jeeps en Hawk-vliegtuigen te krijgen. Ook is het mogelijk om geschutstorens te plaatsen ter verdediging. Spelers betreden het slagveld via een pod die uit de lucht komt vallen. Spelers bepalen zelf waar deze pod landt, waardoor ze bijvoorbeeld snel in de buurt van strategische punten kunnen komen.

Online features

LigtBox belooft verder uitgebreide online features voor Starhawk, zoals clans, een kalender, toernooien en een applicatie voor Android-apparaten. Vanwege de aanhoudende problemen met het PlayStation Network heeft de ontwikkelaar hier echter nog niets van kunnen demonstreren, meldt Joystiq.

Starhawk is de eerste game in ontwikkeling bij ontwikkelaar LightBox Interactive. De studio bestaat echter grotendeels uit voormalig werknemers van Incognito Entertainment, ontwikkelaar van onder meer Warhawk en Twisted Metal. De studio krijgt daarbij hulp van Sony's Santa Monica Studios, ontwikkelaar van de God of War-serie.