Nieuws

Warcraft-film uitgesteld naar zomer 2016

Geen reden voor uitstel gegeven

Geschreven door Marcel Vroegrijk op
De verfilming van de Warcraft-reeks draait vanaf 10 juni 2016 in de bioscoop, drie maanden later dan gepland. Dat maakte filmmaatschappij Legendary Pictures bekend via Twitter.

Een reden voor de vertraging werd niet gegeven. De film stond voorheen gepland voor 11 maart 2016 en was al eens uitgesteld omdat de oorspronkelijke release samenviel met de nieuwe Star Wars-film.

Warcraft wordt geregisseerd door Duncan Jones, die eerder de regie van sciencefictionfilm Moon deed. De film draait om het voortslepende conflict tussen de twee facties die centraal staan in World of Warcraft, de Alliance en de Horde, en dan met name de Humans en de Orcs.

De film is een combinatie van live-action en CGI. In Warcraft spelen onder andere Ben Foster van X-Men: The Last Stand en Dominic Cooper van Need for Speed een grote rol.

Bron: Legendary Pictures

Dit artikel delen:

Lees meer

Dutch Game Garden opent feestelijk nieuwe locatie Overlord: Fellowship of Evil aangekondigd
4

Reacties op: Warcraft-film uitgesteld naar zomer 2016

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  geert1

  • 24 april 2015 11:55
  Laat ze maar alle tijd nemen voor de film, daar wordt het vast alleen maar beter van. Van Blizzard zijn we ook niet anders gewend dan "when it's done".

  Hij komt nu trouwens in dezelfde maand als de Uncharted-film (zoals nu gepland in elk geval), en deze twee films kunnen heel belangrijk zijn als bewijs dat game-films wél kunnen werken, waar dit subgenre tot nu toe 90% troep is geweest. Ook volgen in december 2016 de Assassin's Creed-film en staat de Ratcher & Clank-film nog voor dit jaar gepland. Het lijkt erop dat game-verfilmingen eindelijk wat serieuzer worden aangepakt. Althans daar hoop ik op, want ondanks de grote verschillen tussen de media game en film moet het mogelijk zijn om meer uit game-films te halen. Als er eenmaal een paar goede successen zijn, kunnen er meer volgen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SuperDre

  • 24 april 2015 21:46
  tja, IK vind dat er al genoeg fatsoenlijke game-based films zijn geweest waaronder ook dus Tomb raider.. Tja, ik ga de films niet vergelijken met de games zelf omdat het gewoon 2 compleet verschillende media zijn, en om eerlijk te zijn hebben veel (top) games helemaal niet eens echt een heel goed verhaal..
  Een probleem wat je altijd zult hebben is dat iedereen een heel ander idee heeft bij wat nu een goeie film is gebaseerd op een game.. Jij vind misschien dat ze richting A moeten gaan en iemand anders richting B..

  PS, Gamer.nl doe eens gvd de site ook eens testen in IE, want telkens is daar weer wat mis bij elke aanpassing (en als developer zijnde krijg ik echt het idee dat de developers van de site deze niet testen met IE maar alleen met hun favoriete browser).. EN kap eens met die irritante fullscreen ads..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ShadowX

  • 24 april 2015 12:28
  Zeer benieuwd naar de film zeker als het goed opgezet is en er genoeg budget is gebruikt, hopelijk focust de film zich op beide fracties en niet alleen 1 fractie.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • maxje98

  • 26 april 2015 19:51
  Het is al bekend dat ze de film evenveel vanuit beide facties laten zien. Zo zie je (als het goed is) even veel vanuit de Alliance kant en evenveel vanuit de Horde kant. En met een budget van meer dan 100 miljoen dollar moet het wel goed komen denk ik :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.